stdClass Object ( [id] => 1319409 [title] => Milanovićev ručak razotkrio da se za rajski otočić vodi pravi rat: četiri jake face otimaju se za dragocjenu imovinu [alias] => milanovicev-rucak-razotkrio-da-se-za-rajski-otocic-vodi-pravi-rat-cetiri-jake-face-otimaju-se-za-dragocjenu-imovinu [catid] => 250 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Tko su ti Pavićevići koji tvrde da su vlasnici kuće na Budihovcu i što na otočiću radi taj Mijić, vlasnik “Građe Solin”?

Ova pitanja danima intrigiraju Višane nakon što se, zahvaljujući dolasku predsjednika Zorana Milanovića na otočić, pokazalo da kuća u kojoj je ručao možda ne pripada samo njegovu domaćinu, inače Višaninu Andri Slaviću, ugostitelju i nadaleko poznatom bivšem kapetanu “Jadrolinije”.

Posjetimo, našoj se redakciji nakon ručka predsjednika države na Budihovcu javio 44-godišnji Ivan Pavićević s dokazima da sve donedavno jedina kuća na otočiću zapravo pripada njemu. Na dar ju je, kako kaže, dobio od svoje tete koja ju je godinama koristila, ali dokazavši na sudu da je bilo još njegovih predaka koji su tu boravili, Republika Hrvatska to mu prije tri godine i priznaje.

Na rješenje se nitko nije žalio. Pavićević čak ima i osobnu iskaznicu na kojoj je adresa Budikovac Veli 1, izdanu u PP Vis u siječnju 2022. godine. Zanimljivo je da osobnu na istu adresu ima i Andro Slavić, u što ćemo se poslije i sami uvjeriti.

---

image

‘Veli Budihovac 1‘, adresa stanovanja na Pavićevićevoj osobnoj iskaznici

---

Vila s bazenom

On je već godinama jedini korisnik kuće, ali to pravo osporava mu sud, no suđenje se nastavlja i on do daljnjega ostaje na otočiću, s tim što nekretninu u međuvremenu dijeli sa spomenutim Josipom Mijićem, vlasnikom “Građe Solin”.

Nakon Milanovićeva ručka na Budikovcu, viške ulice bruje, a političari šute. U priči se pojavio i splitski poduzetnik...

Pavićević je, međutim, također nakon što mu je država priznala pravo posjedovanja kućice od tristotinjak kvadrata s pripadajućom okućnicom, prodao ili, pak, prepustio polovinu kuće, i to poduzetniku Goranu Kriviću, javnosti poznatom bivšem pripadniku ATJ Lučko i suvlasniku Prve sportske kladionice.

– Nisam više suvlasnik kladionice – upozorio nas je kad se, dakle nakon priče o ručku Milanovića na Budihovcu, ispostavilo da je zapravo ručao u drugoj nekretnini. I tako je, po svemu sudeći, predsjednik Milanović, vjerojatno ni ne znajući, zapravo ručao u kući čija polovina pripada Kriviću.

– Da, predsjednik je ručao u mojoj imovini – rekao nam je, potvrdivši glasine koje su već naveliko kružile među Višanima.

Našli smo ga u Rukavcu, gdje godinama provodi najveći dio ljeta u vili s bazenom iz koje se pogled pruža točno na dvije milje udaljenu lagunu Budihovca Velog, Malog i hridi Sanak. Svjestan je, kaže, da mora čekati sudski pravorijek, ali kako je posve uvjeren da će ishod ići njemu u prilog, zajedno će, obećava, sa suvlasnikom Ivanom Pavićevićem sada devastirane rajske otočiće vratiti u red.

Oni koji su u godinama nakon rata imali sreću uplovljavati do tog raja na moru vjerojatno bi se neugodno iznenadili u što se pretvorio. A za ne falit, spada u zaštićeni krajolik, pod tzv. Geopark Viški arhipelag koji obuhvaća niz prirodnih bisera. U blizini je na Ravniku i poznata Zelena spilja pa tu dnevno svraćaju izletničke ture.

Na Budihovcu su, međutim, “izrasli” glamping šatori za najam, koji se lako mogu ukloniti, no nedaleko se iz raslinja nazire i čvrsti objekt u izgradnji čiji zidovi zasad djeluju kao maskirna uniforma. Građani koji, kako kažu, godinama motre što se događa, govore nam da se svako malo dovozi građevinski materijal i da iza svega što se gradi stoji upravo vlasnik solinske “Građe”. Više puta su zbog toga išle prijave raznim inspekcijama i policiji, ali ništa se ne zaustavlja niti uklanja.

---

image

Oglas kojim se na Budihovcu nudi najam glamping šatora

Screenshot
---

Izbačen iz posla

Jedrilice i jahte i dalje su, poput labudova, nakupljene u laguni, a za njih su tu sada predviđena i sidrišta koja je u koncesiju od Županije dobila viška gradska tvrtka “Gradina” d.o.o., koja je to, kako doznajemo, u potkoncesiju dala tvrtki “Park Budikovac” d.o.o., koja vjerojatno pripada Mijiću, a njemu je pripalo i koncesijsko odobrenje za plažni kafić s najmom ležaljki.

Nakratko je prije tri sezone takvo odobrenje Grada Visa imao i Ivan Pavićević, koji je, govori nam, bio spreman uskladiti poslovanje s Androm Slavićem premda je znao da mu potražuje kuću, ali dolazak Mijića “izbacuje ga iz gaća” s obzirom na to da ga je, prema onome što nam je ispričao, a svjedoci potvrdili, usred jedne sezone pokušao nasilno izbaciti iz posla.

Nemoguće je provjeriti kako je i zašto došlo do toga jer je glavni akter Josip Mijić navodno, a kako je rekao našem kolegi Marku Didiću, trenutno u Americi i do daljnjega ne daje nikakve izjave.

Navodno je jedne cijele sezone držao plažni kafić i ležaljke bez koncesijskog odobrenja, a zatim se iduće konačno javlja na natječaj i u legalnoj proceduri, kako nam je potvrdio viški gradonačelnik Ivo Radica, dobiva pravo na poslovanje.

Nije, međutim, teško zapaziti da na plaži vlada nered. Gomila praznih ležaljki tik su do betonskog muleta koji je nekada bio bitno manji, a već samo malo dalje i nakupine smeća. Devastacija je, kažu upućeni, eskalirala posljednjih godina, i sve to pred očima onih koji bi to mogli i morali spriječiti, od policije, inspekcija, lokalnih političara do ministarstava.

---

image

Plaža na rajskom otoku prilično je zapuštena

Slobodna Dalmacija
---

– Budihovac je imovina Republike Hrvatske – kratko nam je rekao gradonačelnik Radica i radije bi cijeli slučaj prepustio institucijama. Kaže da se trenutno tamo vodi imovinskopravni spor i da Grad u to ne može ulaziti, no po njegovim saznanjima, na otočiću je manje-više sve u redu (!?).

Poznato mu je da je sporni objekt koristila otočna firma “Vinogradar”, koja je održavala i vinograd na Budihovcu. Stečajni upravitelj Ivo Bućan svojevremeno je dopustio sadašnjem stanaru otočića Andri Slaviću da tu boravi do kraja stečajnog postupka. Postupak je završio, vinograd danas obrađuju kapetanovi ljudi, on je kuću proširio i nudi je turistima preko platformi za najam, a restoran uredno radi, u blizini su i domaće životinje...

Podmorski kabel

Spretni Slavić strujom se napaja iz solara, a vodu je s Visa, kažu, dopremio podmorskim kabelom, što je zakonski vrlo upitno i svako malo mu neki jahtaš dok se sidri ošteti tu “vodnu” instalaciju. Otočani mu ne bi ni to zamjerili. Čak i gradonačelnik uz smiješak odmahuje rukom.

Uglavnom, Višani govore kako ne bi nikada ništa imali protiv svoga Androta. Štoviše, tvrde da je sve još dobro dok je on tamo. Ali itekako ih ljuti dolazak i poslovanje vlasnika “Građe Solin”, a nisu sretni ni s druga dva igrača, Ivanom Pavićevićem i Goranom Krivićem.

---

image

Ivan Pavičević tvrdi da je jedinu kuću na Budihovcu dobio od pokojne tete, a država mu je prije trid godine to i priznala

Tom Dubravec/Cropix
---

Kažu, moćnici i sumnjivi tajkuni dohvatili su se našega rajskega otočića te od države očekuju da se hitno umiješa i raščisti stvar. Istina, RH je korake već poduzela pokrenuvši spor za vraćanje zemljišta u svoj posjed, i to oslobođen od osoba i stvari, dakle svega onoga što nije golo raslinje. Presuda je pravomoćna od lanjskog kolovoza, no ništa nije izmijenjeno.

S ostalim sudskim spisima u ovome slučaju ne trebamo vas zamariti jer cijeli ih je fascikl. Pavićević, inače, tvrdi da je Andro Slavić u njegovu kuću ušao nasilno 2009. godine, pa je o tome kaznenom prijavom protiv njega obavijestio policiju u Visu i Splitu, Građevinsku inspekciju, Sanitarnu inspekciju te Sektor za organizirani kriminal PU splitsko-dalmatinske.

Kaznene prijave dostavio je i USKOK-u i splitskom Državnom odvjetništvu, obraćao se tijelima progona i u Zagrebu... Obraćao se Poreznoj upravi, Hrvatskim šumama, Lučkoj kapetaniji i podnio je niz prijava za bespravnu gradnju, devastaciju prirode u geoparku, zlouporabu položaja i ovlasti...

Suvlasnicima kuće na otočiću od 317 četvornih metara, osim Pavićevića i Krivića, smatraju se, dakle, Slavić i Mijić, koji su podigli tužbu na zadarskom sudu protiv Pavićevića kojom dokazuju da je upravo Slavić onaj kojemu kuća treba pripasti dosjelošću jer je koristi od davnina. No, ako se utvrdi da to nije tako, tada traže pet milijuna kuna, što je izračun troška za sva ulaganja tijekom godina.

Sa svim ovim saznanjima stigli smo pasarom do Budihovca i vezali se za mulet. Policijski brod lako je bio uočljiv s druge strane lagune, a iz Slavićeva restorana čuo se glasan žamor. Društvo se zajedno s policajcima taman razilazilo, a kapetan je sjedio na “komandnom mostu” velikog stola terase. Čim smo mu se predstavili, skočio je kao oparen.

---

image

Andro Slavić: ‘Dali ste mi odličnu reklamu‘

Nikola Vilić/Cropix
---

– Nikakve izjave ne dajem, pogotovo vama koji mi ovo pišete. Ništa za novine, ništa. Evo mi je sad inspekcija otišla. I nikad mi ništa nisu našli. Ustvari, vi ste mi dali odličnu reklamu... – iznerviran je bio Slavić.

– Sidite, popit ćemo francuski konjak, ali ništa nećete pisat – naglo omekša, a najveći dio svega što je rekao, čak i da je pristao da napišemo, radije ne bismo dalje prenosili. Jer, kako smo već pisali, poseban je to svat.

No za stol je vrlo brzo sjeo i približio nam se čovjek koji nas je na samo jednu riječ verbalno napao da lažemo i da je najbolje da odmah odemo odakle smo i došli.

Adresa na osobnoj

– Slavić vam je već na sve odgovorio i to je jedino što možete ponovo napisat – uputi nas na priopćenje kojim nas je već informirao da je riječ o privatnom sporu te da će se pokazati tko je u pravu.

– Tko ste vi? – upitali smo ljutitog sugovornika.

– Ja sam PR Andre Slavića i on me za to plaća. Rekli smo sve što smo imali i sad popijte to i napustite prostor – bahato nam uzvrati, a i djetetu je jasno da ironizira.

No zbog njega su nam propali svi pokušaji da doznamo Slavićevu stranu priče, zahvaljujući kojemu smo ipak ostali koju minutu duže. Rado nam je pokazao osobnu iskaznicu, s koje smo pročitali istu onu adresu koju ima i Ivan Pavićević.

– Pročitaj, al nećeš snimat – zapovjedi Slavić. Adresa Veli Budikovac 1.

– Ma ko će mi ovo uzest? Neka mi Višani prvo vrate zemlju na kojoj je otpad, neka mi vrate moje... – uzavrela je krv u momentu, a mi odlučismo smiriti strasti.

---

image

Prilaz restoranu i kući na Budihovcu

Slobodna Dalmacija
---

Blokete protiv kamena

– Šjor Andro, ma nisu vaši Višani protiv vas, nego im na neku stvar ide taj Mijić, o njemu svašta govore i da zašto ste ga doveli.

U to skoči PR-ovac i uz ciničan podsmijeh stade vikati da šta to pričaju o Mijiću, da je li govore da je kriminalac, da ima milijune... Šta pričaju? A kriminalci se namečili na ovo ovde, tako nam je svugdje, raspitajte se samo tko su ti šta ovo svojataju...

Nekako nam se u momentu činilo kao da Josip Mijić sam progovara iz ovog stručnjaka za odnose s javnošću, ali znali smo da je to nemoguće s obzirom na to da je, je li, u Americi.

Otišli smo s gropom. Tužno je gledati otočić na kojemu su nekada bili samo muž i žena koji su ljeti pazili ovce, i koji niti agregat nisu htjeli imati jer bi cvrčci prestali pjevati. Znamo, znamo, sve se mijenja. Ali baš ovoliko baš i ne.

Može li sivi dolomit Budihovca izdržati blokete? Nakon tolikih godina učinilo mi se nekidan da je maleni Sanak još manji. Valjda zbog oseke. Jeste li znali da njegov sitni šljunak i pijesak sačinjen od usitnjenih ljušturica školjaka i pužića? Mileniji su trebali da se formira takva ljepota i rijetkost, e da bi nestala u samo par godina.

Tko je odgovoran? Osim rmpadžija koji nemaju smisla za lijepo, na osuđeničku klupu trebala bi sjesti Republika Hrvatska i nitko drugi! Zato, hvala predsjedniku što je i ovo ljeto svratio jer smo barem nešto raspetljali.

---

image

Mileniji su trebali da se formira takva ljepota i rijetkost, e da bi nestala u samo par godina. Tko je odgovoran?

/Shutterstock
---

---

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => vulkan pod škojićem [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => vulkan pod škojićem 2 0 11083 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-08-31 17:24:58 [created_by] => 3207 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-09-01 11:02:00 [modified_by] => 3207 [publish_up] => 2023-09-01 11:02:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 250 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti s dalmatinskih otoka. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, otoci [secure] => 0 [page_title] => Otoci [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Milanovićev ručak razotkrio da se za rajski otočić vodi pravi rat: četiri jake face otimaju se za dragocjenu imovinu [metakey] => budikovac, budihovac, Vis, Josip Mijić, Ivan Pavičević, Andro Slavić, zoran milanović, goran krivić [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/08\/31\/25542635.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/31\/25541046.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/31\/25541047.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/31\/25541048.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/31\/25541049.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/31\/25541050.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/31\/25541051.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/31\/25541052.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/31\/25541053.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/31\/25541054.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/31\/25541055.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/31\/25541056.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/31\/25541057.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/31\/25459533.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/31\/25539893.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Shutterstock, Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Slobodna Dalmacija","Slobodna Dalmacija","Slobodna Dalmacija","Slobodna Dalmacija","Slobodna Dalmacija","Slobodna Dalmacija","Slobodna Dalmacija","Screenshot","Slobodna Dalmacija","","Nikola Vili\u0107\/Cropix","\/Shutterstock"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Hvala predsjedniku \u0161to je i ovo ljeto svratio jer smo barem ne\u0161to raspetljali<\/p>","

Ivan Pavi\u0107evi\u0107 tu\u017eio je Josipa Miji\u0107a i Andru Slavi\u0107a za uzurpiranje posjeda na oto\u010di\u0107u Budihovac\u00a0<\/p>","

Ivan Pavi\u010devi\u0107 tvrdi da je jedinu ku\u0107u na Budihovcu dobio od pokojne tete, a dr\u017eava mu je prije trid godine to i priznala<\/p>","","

Prilaz restoranu i ku\u0107i na Budihovcu<\/p>","","","","","","

Oglas kojim se na Budihovcu nudi najam glamping \u0161atora<\/p>","

Pla\u017ea na rajskom otoku prili\u010dno je zapu\u0161tena<\/p>","

\u2018Veli Budihovac 1\u2018, adresa stanovanja na Pavi\u0107evi\u0107evoj osobnoj iskaznici<\/p>","

Andro Slavi\u0107: \u2018Dali ste mi odli\u010dnu reklamu\u2018<\/p>","

Mileniji su trebali da se formira takva ljepota i rijetkost, e da bi nestala u samo par godina. Tko je odgovoran?<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1200x800","hd_25542635_1920.jpg":"1920x1080","k_25542635_1280.jpg":"1280x1280","k_25542635_1024.jpg":"1024x1024","k_25542635_640.jpg":"640x640","k_25542635_480.jpg":"480x480","k_25542635_340.jpg":"340x340","k_25542635_220.jpg":"220x220","o_25542635_1280.jpg":"1280x853","o_25542635_1024.jpg":"1024x682","o_25542635_640.jpg":"640x426","o_25542635_480.jpg":"480x320","o_25542635_340.jpg":"340x226","o_25542635_220.jpg":"220x146","h_25542635_1280.jpg":"1280x854","h_25542635_1024.jpg":"1024x683","h_25542635_640.jpg":"640x427","h_25542635_480.jpg":"480x320","h_25542635_340.jpg":"340x227","h_25542635_220.jpg":"220x147","pp_25542635_1280.jpg":"1280x1628","pp_25542635_1024.jpg":"1024x1303","pp_25542635_640.jpg":"640x814","pp_25542635_480.jpg":"480x611","pp_25542635_340.jpg":"340x432","pp_25542635_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1404","hd_25541046_1920.jpg":"1920x1080","k_25541046_1280.jpg":"1280x1280","k_25541046_1024.jpg":"1024x1024","k_25541046_640.jpg":"640x640","k_25541046_480.jpg":"480x480","k_25541046_340.jpg":"340x340","k_25541046_220.jpg":"220x220","o_25541046_1280.jpg":"1280x936","o_25541046_1024.jpg":"1024x748","o_25541046_640.jpg":"640x468","o_25541046_480.jpg":"480x351","o_25541046_340.jpg":"340x248","o_25541046_220.jpg":"220x160","h_25541046_1280.jpg":"1280x854","h_25541046_1024.jpg":"1024x683","h_25541046_640.jpg":"640x427","h_25541046_480.jpg":"480x320","h_25541046_340.jpg":"340x227","h_25541046_220.jpg":"220x147","pp_25541046_1280.jpg":"1280x1628","pp_25541046_1024.jpg":"1024x1303","pp_25541046_640.jpg":"640x814","pp_25541046_480.jpg":"480x611","pp_25541046_340.jpg":"340x432","pp_25541046_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25541047_1920.jpg":"1920x1080","k_25541047_1280.jpg":"1280x1280","k_25541047_1024.jpg":"1024x1024","k_25541047_640.jpg":"640x640","k_25541047_480.jpg":"480x480","k_25541047_340.jpg":"340x340","k_25541047_220.jpg":"220x220","o_25541047_1280.jpg":"1280x853","o_25541047_1024.jpg":"1024x682","o_25541047_640.jpg":"640x426","o_25541047_480.jpg":"480x320","o_25541047_340.jpg":"340x226","o_25541047_220.jpg":"220x146","h_25541047_1280.jpg":"1280x854","h_25541047_1024.jpg":"1024x683","h_25541047_640.jpg":"640x427","h_25541047_480.jpg":"480x320","h_25541047_340.jpg":"340x227","h_25541047_220.jpg":"220x147","pp_25541047_1280.jpg":"1280x1628","pp_25541047_1024.jpg":"1024x1303","pp_25541047_640.jpg":"640x814","pp_25541047_480.jpg":"480x611","pp_25541047_340.jpg":"340x432","pp_25541047_220.jpg":"220x280"},{"size0":"768x1024","hd_25541048_1920.jpg":"1920x1080","k_25541048_1280.jpg":"1280x1280","k_25541048_1024.jpg":"1024x1024","k_25541048_640.jpg":"640x640","k_25541048_480.jpg":"480x480","k_25541048_340.jpg":"340x340","k_25541048_220.jpg":"220x220","o_25541048_1280.jpg":"1280x1706","o_25541048_1024.jpg":"1024x1365","o_25541048_640.jpg":"640x853","o_25541048_480.jpg":"480x640","o_25541048_340.jpg":"340x453","o_25541048_220.jpg":"220x293","h_25541048_1280.jpg":"1280x854","h_25541048_1024.jpg":"1024x683","h_25541048_640.jpg":"640x427","h_25541048_480.jpg":"480x320","h_25541048_340.jpg":"340x227","h_25541048_220.jpg":"220x147","pp_25541048_1280.jpg":"1280x1628","pp_25541048_1024.jpg":"1024x1303","pp_25541048_640.jpg":"640x814","pp_25541048_480.jpg":"480x611","pp_25541048_340.jpg":"340x432","pp_25541048_220.jpg":"220x280"},{"size0":"768x1024","hd_25541049_1920.jpg":"1920x1080","k_25541049_1280.jpg":"1280x1280","k_25541049_1024.jpg":"1024x1024","k_25541049_640.jpg":"640x640","k_25541049_480.jpg":"480x480","k_25541049_340.jpg":"340x340","k_25541049_220.jpg":"220x220","o_25541049_1280.jpg":"1280x1706","o_25541049_1024.jpg":"1024x1365","o_25541049_640.jpg":"640x853","o_25541049_480.jpg":"480x640","o_25541049_340.jpg":"340x453","o_25541049_220.jpg":"220x293","h_25541049_1280.jpg":"1280x854","h_25541049_1024.jpg":"1024x683","h_25541049_640.jpg":"640x427","h_25541049_480.jpg":"480x320","h_25541049_340.jpg":"340x227","h_25541049_220.jpg":"220x147","pp_25541049_1280.jpg":"1280x1628","pp_25541049_1024.jpg":"1024x1303","pp_25541049_640.jpg":"640x814","pp_25541049_480.jpg":"480x611","pp_25541049_340.jpg":"340x432","pp_25541049_220.jpg":"220x280"},{"size0":"768x1024","hd_25541050_1920.jpg":"1920x1080","k_25541050_1280.jpg":"1280x1280","k_25541050_1024.jpg":"1024x1024","k_25541050_640.jpg":"640x640","k_25541050_480.jpg":"480x480","k_25541050_340.jpg":"340x340","k_25541050_220.jpg":"220x220","o_25541050_1280.jpg":"1280x1706","o_25541050_1024.jpg":"1024x1365","o_25541050_640.jpg":"640x853","o_25541050_480.jpg":"480x640","o_25541050_340.jpg":"340x453","o_25541050_220.jpg":"220x293","h_25541050_1280.jpg":"1280x854","h_25541050_1024.jpg":"1024x683","h_25541050_640.jpg":"640x427","h_25541050_480.jpg":"480x320","h_25541050_340.jpg":"340x227","h_25541050_220.jpg":"220x147","pp_25541050_1280.jpg":"1280x1628","pp_25541050_1024.jpg":"1024x1303","pp_25541050_640.jpg":"640x814","pp_25541050_480.jpg":"480x611","pp_25541050_340.jpg":"340x432","pp_25541050_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x461","hd_25541051_1920.jpg":"1920x1080","k_25541051_1280.jpg":"1280x1280","k_25541051_1024.jpg":"1024x1024","k_25541051_640.jpg":"640x640","k_25541051_480.jpg":"480x480","k_25541051_340.jpg":"340x340","k_25541051_220.jpg":"220x220","o_25541051_1280.jpg":"1280x576","o_25541051_1024.jpg":"1024x461","o_25541051_640.jpg":"640x288","o_25541051_480.jpg":"480x216","o_25541051_340.jpg":"340x153","o_25541051_220.jpg":"220x99","h_25541051_1280.jpg":"1280x854","h_25541051_1024.jpg":"1024x683","h_25541051_640.jpg":"640x427","h_25541051_480.jpg":"480x320","h_25541051_340.jpg":"340x227","h_25541051_220.jpg":"220x147","pp_25541051_1280.jpg":"1280x1628","pp_25541051_1024.jpg":"1024x1303","pp_25541051_640.jpg":"640x814","pp_25541051_480.jpg":"480x611","pp_25541051_340.jpg":"340x432","pp_25541051_220.jpg":"220x280"},{"size0":"768x1024","hd_25541052_1920.jpg":"1920x1080","k_25541052_1280.jpg":"1280x1280","k_25541052_1024.jpg":"1024x1024","k_25541052_640.jpg":"640x640","k_25541052_480.jpg":"480x480","k_25541052_340.jpg":"340x340","k_25541052_220.jpg":"220x220","o_25541052_1280.jpg":"1280x1706","o_25541052_1024.jpg":"1024x1365","o_25541052_640.jpg":"640x853","o_25541052_480.jpg":"480x640","o_25541052_340.jpg":"340x453","o_25541052_220.jpg":"220x293","h_25541052_1280.jpg":"1280x854","h_25541052_1024.jpg":"1024x683","h_25541052_640.jpg":"640x427","h_25541052_480.jpg":"480x320","h_25541052_340.jpg":"340x227","h_25541052_220.jpg":"220x147","pp_25541052_1280.jpg":"1280x1628","pp_25541052_1024.jpg":"1024x1303","pp_25541052_640.jpg":"640x814","pp_25541052_480.jpg":"480x611","pp_25541052_340.jpg":"340x432","pp_25541052_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1600x1200","hd_25541053_1920.jpg":"1920x1080","k_25541053_1280.jpg":"1280x1280","k_25541053_1024.jpg":"1024x1024","k_25541053_640.jpg":"640x640","k_25541053_480.jpg":"480x480","k_25541053_340.jpg":"340x340","k_25541053_220.jpg":"220x220","o_25541053_1280.jpg":"1280x960","o_25541053_1024.jpg":"1024x768","o_25541053_640.jpg":"640x480","o_25541053_480.jpg":"480x360","o_25541053_340.jpg":"340x255","o_25541053_220.jpg":"220x165","h_25541053_1280.jpg":"1280x854","h_25541053_1024.jpg":"1024x683","h_25541053_640.jpg":"640x427","h_25541053_480.jpg":"480x320","h_25541053_340.jpg":"340x227","h_25541053_220.jpg":"220x147","pp_25541053_1280.jpg":"1280x1628","pp_25541053_1024.jpg":"1024x1303","pp_25541053_640.jpg":"640x814","pp_25541053_480.jpg":"480x611","pp_25541053_340.jpg":"340x432","pp_25541053_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1600x1200","hd_25541054_1920.jpg":"1920x1080","k_25541054_1280.jpg":"1280x1280","k_25541054_1024.jpg":"1024x1024","k_25541054_640.jpg":"640x640","k_25541054_480.jpg":"480x480","k_25541054_340.jpg":"340x340","k_25541054_220.jpg":"220x220","o_25541054_1280.jpg":"1280x960","o_25541054_1024.jpg":"1024x768","o_25541054_640.jpg":"640x480","o_25541054_480.jpg":"480x360","o_25541054_340.jpg":"340x255","o_25541054_220.jpg":"220x165","h_25541054_1280.jpg":"1280x854","h_25541054_1024.jpg":"1024x683","h_25541054_640.jpg":"640x427","h_25541054_480.jpg":"480x320","h_25541054_340.jpg":"340x227","h_25541054_220.jpg":"220x147","pp_25541054_1280.jpg":"1280x1628","pp_25541054_1024.jpg":"1024x1303","pp_25541054_640.jpg":"640x814","pp_25541054_480.jpg":"480x611","pp_25541054_340.jpg":"340x432","pp_25541054_220.jpg":"220x280"},{"size0":"472x1024","hd_25541055_1920.jpg":"1920x1080","k_25541055_1280.jpg":"1280x1280","k_25541055_1024.jpg":"1024x1024","k_25541055_640.jpg":"640x640","k_25541055_480.jpg":"480x480","k_25541055_340.jpg":"340x340","k_25541055_220.jpg":"220x220","o_25541055_1280.jpg":"1280x2776","o_25541055_1024.jpg":"1024x2221","o_25541055_640.jpg":"640x1388","o_25541055_480.jpg":"480x1041","o_25541055_340.jpg":"340x737","o_25541055_220.jpg":"220x477","h_25541055_1280.jpg":"1280x854","h_25541055_1024.jpg":"1024x683","h_25541055_640.jpg":"640x427","h_25541055_480.jpg":"480x320","h_25541055_340.jpg":"340x227","h_25541055_220.jpg":"220x147","pp_25541055_1280.jpg":"1280x1628","pp_25541055_1024.jpg":"1024x1303","pp_25541055_640.jpg":"640x814","pp_25541055_480.jpg":"480x611","pp_25541055_340.jpg":"340x432","pp_25541055_220.jpg":"220x280"},{"size0":"738x1600","hd_25541056_1920.jpg":"1920x1080","k_25541056_1280.jpg":"1280x1280","k_25541056_1024.jpg":"1024x1024","k_25541056_640.jpg":"640x640","k_25541056_480.jpg":"480x480","k_25541056_340.jpg":"340x340","k_25541056_220.jpg":"220x220","o_25541056_1280.jpg":"1280x2775","o_25541056_1024.jpg":"1024x2220","o_25541056_640.jpg":"640x1387","o_25541056_480.jpg":"480x1040","o_25541056_340.jpg":"340x737","o_25541056_220.jpg":"220x476","h_25541056_1280.jpg":"1280x854","h_25541056_1024.jpg":"1024x683","h_25541056_640.jpg":"640x427","h_25541056_480.jpg":"480x320","h_25541056_340.jpg":"340x227","h_25541056_220.jpg":"220x147","pp_25541056_1280.jpg":"1280x1628","pp_25541056_1024.jpg":"1024x1303","pp_25541056_640.jpg":"640x814","pp_25541056_480.jpg":"480x611","pp_25541056_340.jpg":"340x432","pp_25541056_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1554x1000","hd_25541057_1920.jpg":"1920x1080","k_25541057_1280.jpg":"1280x1280","k_25541057_1024.jpg":"1024x1024","k_25541057_640.jpg":"640x640","k_25541057_480.jpg":"480x480","k_25541057_340.jpg":"340x340","k_25541057_220.jpg":"220x220","o_25541057_1280.jpg":"1280x823","o_25541057_1024.jpg":"1024x658","o_25541057_640.jpg":"640x411","o_25541057_480.jpg":"480x308","o_25541057_340.jpg":"340x218","o_25541057_220.jpg":"220x141","h_25541057_1280.jpg":"1280x854","h_25541057_1024.jpg":"1024x683","h_25541057_640.jpg":"640x427","h_25541057_480.jpg":"480x320","h_25541057_340.jpg":"340x227","h_25541057_220.jpg":"220x147","pp_25541057_1280.jpg":"1280x1628","pp_25541057_1024.jpg":"1024x1303","pp_25541057_640.jpg":"640x814","pp_25541057_480.jpg":"480x611","pp_25541057_340.jpg":"340x432","pp_25541057_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_25459533_1920.jpg":"1920x1080","k_25459533_1280.jpg":"1280x1280","k_25459533_1024.jpg":"1024x1024","k_25459533_640.jpg":"640x640","k_25459533_480.jpg":"480x480","k_25459533_340.jpg":"340x340","k_25459533_220.jpg":"220x220","o_25459533_1280.jpg":"1280x851","o_25459533_1024.jpg":"1024x681","o_25459533_640.jpg":"640x425","o_25459533_480.jpg":"480x319","o_25459533_340.jpg":"340x226","o_25459533_220.jpg":"220x146","h_25459533_1280.jpg":"1280x854","h_25459533_1024.jpg":"1024x683","h_25459533_640.jpg":"640x427","h_25459533_480.jpg":"480x320","h_25459533_340.jpg":"340x227","h_25459533_220.jpg":"220x147","pp_25459533_1280.jpg":"1280x1628","pp_25459533_1024.jpg":"1024x1303","pp_25459533_640.jpg":"640x814","pp_25459533_480.jpg":"480x611","pp_25459533_340.jpg":"340x432","pp_25459533_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25539893_1920.jpg":"1920x1080","k_25539893_1280.jpg":"1280x1280","k_25539893_1024.jpg":"1024x1024","k_25539893_640.jpg":"640x640","k_25539893_480.jpg":"480x480","k_25539893_340.jpg":"340x340","k_25539893_220.jpg":"220x220","o_25539893_1280.jpg":"1280x853","o_25539893_1024.jpg":"1024x682","o_25539893_640.jpg":"640x426","o_25539893_480.jpg":"480x320","o_25539893_340.jpg":"340x226","o_25539893_220.jpg":"220x146","h_25539893_1280.jpg":"1280x854","h_25539893_1024.jpg":"1024x683","h_25539893_640.jpg":"640x427","h_25539893_480.jpg":"480x320","h_25539893_340.jpg":"340x227","h_25539893_220.jpg":"220x147","pp_25539893_1280.jpg":"1280x1628","pp_25539893_1024.jpg":"1024x1303","pp_25539893_640.jpg":"640x814","pp_25539893_480.jpg":"480x611","pp_25539893_340.jpg":"340x432","pp_25539893_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 250 [name] => Otoci [alias] => otoci [description] => [parent] => 246 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 5 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4810640 Threads: 5 Questions: 167752383 Slow queries: 72938 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4925013 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dalmacija/otoci ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 250 [name] => Otoci [alias] => otoci [parent] => 246 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dalmacija/otoci ) ) [link] => /dalmacija/otoci/milanovicev-rucak-razotkrio-da-se-za-rajski-otocic-vodi-pravi-rat-cetiri-jake-face-otimaju-se-za-dragocjenu-imovinu-1319409 [printLink] => /dalmacija/otoci/milanovicev-rucak-razotkrio-da-se-za-rajski-otocic-vodi-pravi-rat-cetiri-jake-face-otimaju-se-za-dragocjenu-imovinu-1319409?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 612912 [name] => budikovac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-07-17 14:00:09 [main_article_id] => 0 [alias] => budikovac [link] => /tag/budikovac ) [1] => stdClass Object ( [id] => 728439 [name] => budihovac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-09-01 13:02:19 [main_article_id] => 0 [alias] => budihovac [link] => /tag/budihovac ) [2] => stdClass Object ( [id] => 420943 [name] => Vis [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vis [link] => /tag/vis ) [3] => stdClass Object ( [id] => 519043 [name] => Josip Mijić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => josip-mijic [link] => /tag/josip-mijic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 727901 [name] => Ivan Pavičević [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-08-27 15:06:09 [main_article_id] => 0 [alias] => ivan-pavicevic [link] => /tag/ivan-pavicevic ) [5] => stdClass Object ( [id] => 628473 [name] => Andro Slavić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-01-18 07:57:57 [main_article_id] => 0 [alias] => andro-slavic [link] => /tag/andro-slavic ) [6] => stdClass Object ( [id] => 524521 [name] => Zoran Milanović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zoran-milanovic [link] => /tag/zoran-milanovic ) [7] => stdClass Object ( [id] => 728440 [name] => goran krivić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-09-01 13:02:19 [main_article_id] => 0 [alias] => goran-krivic [link] => /tag/goran-krivic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => vulkan pod škojićem [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Milanovićev ručak razotkrio da se za rajski otočić vodi pravi rat: četiri jake face otimaju se za dragocjenu imovinu [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3207 [name] => Silvana Uzinić [username] => silvana-uzini [email] => silvana-uzini@sd.hr [password] => $2y$10$CcO7xUq1RQQEHF5UqCp8SOJR.rJi2xMO.tm/Xj4o1wIaMUsJrIdVm [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/silvana-uzinic-3207 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1725 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/9be1318d2383fbc8c1da68499b260ce3?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/31/25542635.jpg [galleryCount] => 15 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Shutterstock, Cropix [mainImageDesc] =>

Hvala predsjedniku što je i ovo ljeto svratio jer smo barem nešto raspetljali

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/31/25542635.jpg [title] =>

Hvala predsjedniku što je i ovo ljeto svratio jer smo barem nešto raspetljali

Shutterstock, Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/31/25541046.jpg [title] =>

Ivan Pavićević tužio je Josipa Mijića i Andru Slavića za uzurpiranje posjeda na otočiću Budihovac 

Tom Dubravec/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/31/25541047.jpg [title] =>

Ivan Pavičević tvrdi da je jedinu kuću na Budihovcu dobio od pokojne tete, a država mu je prije trid godine to i priznala

Tom Dubravec/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/31/25541048.jpg [title] => Slobodna Dalmacija ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/31/25541049.jpg [title] =>

Prilaz restoranu i kući na Budihovcu

Slobodna Dalmacija ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/31/25541050.jpg [title] => Slobodna Dalmacija ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/31/25541051.jpg [title] => Slobodna Dalmacija ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/31/25541052.jpg [title] => Slobodna Dalmacija ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/31/25541053.jpg [title] => Slobodna Dalmacija ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/31/25541054.jpg [title] => Slobodna Dalmacija ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/31/25541055.jpg [title] =>

Oglas kojim se na Budihovcu nudi najam glamping šatora

Screenshot ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/31/25541056.jpg [title] =>

Plaža na rajskom otoku prilično je zapuštena

Slobodna Dalmacija ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/31/25541057.jpg [title] =>

‘Veli Budihovac 1‘, adresa stanovanja na Pavićevićevoj osobnoj iskaznici

) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/31/25459533.jpg [title] =>

Andro Slavić: ‘Dali ste mi odličnu reklamu‘

Nikola Vilić/Cropix ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/31/25539893.jpg [title] =>

Mileniji su trebali da se formira takva ljepota i rijetkost, e da bi nestala u samo par godina. Tko je odgovoran?

/Shutterstock ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Tko su ti Pavićevići koji tvrde da su vlasnici kuće na Budihovcu i što na otočiću radi taj Mijić, vlasnik “Građe Solin”?

Ova pitanja danima intrigiraju Višane nakon što se, zahvaljujući dolasku predsjednika Zorana Milanovića na otočić, pokazalo da kuća u kojoj je ručao možda ne pripada samo njegovu domaćinu, inače Višaninu Andri Slaviću, ugostitelju i nadaleko poznatom bivšem kapetanu “Jadrolinije”.

Posjetimo, našoj se redakciji nakon ručka predsjednika države na Budihovcu javio 44-godišnji Ivan Pavićević s dokazima da sve donedavno jedina kuća na otočiću zapravo pripada njemu. Na dar ju je, kako kaže, dobio od svoje tete koja ju je godinama koristila, ali dokazavši na sudu da je bilo još njegovih predaka koji su tu boravili, Republika Hrvatska to mu prije tri godine i priznaje.

Na rješenje se nitko nije žalio. Pavićević čak ima i osobnu iskaznicu na kojoj je adresa Budikovac Veli 1, izdanu u PP Vis u siječnju 2022. godine. Zanimljivo je da osobnu na istu adresu ima i Andro Slavić, u što ćemo se poslije i sami uvjeriti.

---

image

‘Veli Budihovac 1‘, adresa stanovanja na Pavićevićevoj osobnoj iskaznici

---

Vila s bazenom

On je već godinama jedini korisnik kuće, ali to pravo osporava mu sud, no suđenje se nastavlja i on do daljnjega ostaje na otočiću, s tim što nekretninu u međuvremenu dijeli sa spomenutim Josipom Mijićem, vlasnikom “Građe Solin”.

Nakon Milanovićeva ručka na Budikovcu, viške ulice bruje, a političari šute. U priči se pojavio i splitski poduzetnik...

Pavićević je, međutim, također nakon što mu je država priznala pravo posjedovanja kućice od tristotinjak kvadrata s pripadajućom okućnicom, prodao ili, pak, prepustio polovinu kuće, i to poduzetniku Goranu Kriviću, javnosti poznatom bivšem pripadniku ATJ Lučko i suvlasniku Prve sportske kladionice.

– Nisam više suvlasnik kladionice – upozorio nas je kad se, dakle nakon priče o ručku Milanovića na Budihovcu, ispostavilo da je zapravo ručao u drugoj nekretnini. I tako je, po svemu sudeći, predsjednik Milanović, vjerojatno ni ne znajući, zapravo ručao u kući čija polovina pripada Kriviću.

– Da, predsjednik je ručao u mojoj imovini – rekao nam je, potvrdivši glasine koje su već naveliko kružile među Višanima.

Našli smo ga u Rukavcu, gdje godinama provodi najveći dio ljeta u vili s bazenom iz koje se pogled pruža točno na dvije milje udaljenu lagunu Budihovca Velog, Malog i hridi Sanak. Svjestan je, kaže, da mora čekati sudski pravorijek, ali kako je posve uvjeren da će ishod ići njemu u prilog, zajedno će, obećava, sa suvlasnikom Ivanom Pavićevićem sada devastirane rajske otočiće vratiti u red.

Oni koji su u godinama nakon rata imali sreću uplovljavati do tog raja na moru vjerojatno bi se neugodno iznenadili u što se pretvorio. A za ne falit, spada u zaštićeni krajolik, pod tzv. Geopark Viški arhipelag koji obuhvaća niz prirodnih bisera. U blizini je na Ravniku i poznata Zelena spilja pa tu dnevno svraćaju izletničke ture.

Na Budihovcu su, međutim, “izrasli” glamping šatori za najam, koji se lako mogu ukloniti, no nedaleko se iz raslinja nazire i čvrsti objekt u izgradnji čiji zidovi zasad djeluju kao maskirna uniforma. Građani koji, kako kažu, godinama motre što se događa, govore nam da se svako malo dovozi građevinski materijal i da iza svega što se gradi stoji upravo vlasnik solinske “Građe”. Više puta su zbog toga išle prijave raznim inspekcijama i policiji, ali ništa se ne zaustavlja niti uklanja.

---

image

Oglas kojim se na Budihovcu nudi najam glamping šatora

Screenshot
---

Izbačen iz posla

Jedrilice i jahte i dalje su, poput labudova, nakupljene u laguni, a za njih su tu sada predviđena i sidrišta koja je u koncesiju od Županije dobila viška gradska tvrtka “Gradina” d.o.o., koja je to, kako doznajemo, u potkoncesiju dala tvrtki “Park Budikovac” d.o.o., koja vjerojatno pripada Mijiću, a njemu je pripalo i koncesijsko odobrenje za plažni kafić s najmom ležaljki.

Nakratko je prije tri sezone takvo odobrenje Grada Visa imao i Ivan Pavićević, koji je, govori nam, bio spreman uskladiti poslovanje s Androm Slavićem premda je znao da mu potražuje kuću, ali dolazak Mijića “izbacuje ga iz gaća” s obzirom na to da ga je, prema onome što nam je ispričao, a svjedoci potvrdili, usred jedne sezone pokušao nasilno izbaciti iz posla.

Nemoguće je provjeriti kako je i zašto došlo do toga jer je glavni akter Josip Mijić navodno, a kako je rekao našem kolegi Marku Didiću, trenutno u Americi i do daljnjega ne daje nikakve izjave.

Navodno je jedne cijele sezone držao plažni kafić i ležaljke bez koncesijskog odobrenja, a zatim se iduće konačno javlja na natječaj i u legalnoj proceduri, kako nam je potvrdio viški gradonačelnik Ivo Radica, dobiva pravo na poslovanje.

Nije, međutim, teško zapaziti da na plaži vlada nered. Gomila praznih ležaljki tik su do betonskog muleta koji je nekada bio bitno manji, a već samo malo dalje i nakupine smeća. Devastacija je, kažu upućeni, eskalirala posljednjih godina, i sve to pred očima onih koji bi to mogli i morali spriječiti, od policije, inspekcija, lokalnih političara do ministarstava.

---

image

Plaža na rajskom otoku prilično je zapuštena

Slobodna Dalmacija
---

– Budihovac je imovina Republike Hrvatske – kratko nam je rekao gradonačelnik Radica i radije bi cijeli slučaj prepustio institucijama. Kaže da se trenutno tamo vodi imovinskopravni spor i da Grad u to ne može ulaziti, no po njegovim saznanjima, na otočiću je manje-više sve u redu (!?).

Poznato mu je da je sporni objekt koristila otočna firma “Vinogradar”, koja je održavala i vinograd na Budihovcu. Stečajni upravitelj Ivo Bućan svojevremeno je dopustio sadašnjem stanaru otočića Andri Slaviću da tu boravi do kraja stečajnog postupka. Postupak je završio, vinograd danas obrađuju kapetanovi ljudi, on je kuću proširio i nudi je turistima preko platformi za najam, a restoran uredno radi, u blizini su i domaće životinje...

Podmorski kabel

Spretni Slavić strujom se napaja iz solara, a vodu je s Visa, kažu, dopremio podmorskim kabelom, što je zakonski vrlo upitno i svako malo mu neki jahtaš dok se sidri ošteti tu “vodnu” instalaciju. Otočani mu ne bi ni to zamjerili. Čak i gradonačelnik uz smiješak odmahuje rukom.

Uglavnom, Višani govore kako ne bi nikada ništa imali protiv svoga Androta. Štoviše, tvrde da je sve još dobro dok je on tamo. Ali itekako ih ljuti dolazak i poslovanje vlasnika “Građe Solin”, a nisu sretni ni s druga dva igrača, Ivanom Pavićevićem i Goranom Krivićem.

---

image

Ivan Pavičević tvrdi da je jedinu kuću na Budihovcu dobio od pokojne tete, a država mu je prije trid godine to i priznala

Tom Dubravec/Cropix
---

Kažu, moćnici i sumnjivi tajkuni dohvatili su se našega rajskega otočića te od države očekuju da se hitno umiješa i raščisti stvar. Istina, RH je korake već poduzela pokrenuvši spor za vraćanje zemljišta u svoj posjed, i to oslobođen od osoba i stvari, dakle svega onoga što nije golo raslinje. Presuda je pravomoćna od lanjskog kolovoza, no ništa nije izmijenjeno.

S ostalim sudskim spisima u ovome slučaju ne trebamo vas zamariti jer cijeli ih je fascikl. Pavićević, inače, tvrdi da je Andro Slavić u njegovu kuću ušao nasilno 2009. godine, pa je o tome kaznenom prijavom protiv njega obavijestio policiju u Visu i Splitu, Građevinsku inspekciju, Sanitarnu inspekciju te Sektor za organizirani kriminal PU splitsko-dalmatinske.

Kaznene prijave dostavio je i USKOK-u i splitskom Državnom odvjetništvu, obraćao se tijelima progona i u Zagrebu... Obraćao se Poreznoj upravi, Hrvatskim šumama, Lučkoj kapetaniji i podnio je niz prijava za bespravnu gradnju, devastaciju prirode u geoparku, zlouporabu položaja i ovlasti...

Suvlasnicima kuće na otočiću od 317 četvornih metara, osim Pavićevića i Krivića, smatraju se, dakle, Slavić i Mijić, koji su podigli tužbu na zadarskom sudu protiv Pavićevića kojom dokazuju da je upravo Slavić onaj kojemu kuća treba pripasti dosjelošću jer je koristi od davnina. No, ako se utvrdi da to nije tako, tada traže pet milijuna kuna, što je izračun troška za sva ulaganja tijekom godina.

Sa svim ovim saznanjima stigli smo pasarom do Budihovca i vezali se za mulet. Policijski brod lako je bio uočljiv s druge strane lagune, a iz Slavićeva restorana čuo se glasan žamor. Društvo se zajedno s policajcima taman razilazilo, a kapetan je sjedio na “komandnom mostu” velikog stola terase. Čim smo mu se predstavili, skočio je kao oparen.

---

image

Andro Slavić: ‘Dali ste mi odličnu reklamu‘

Nikola Vilić/Cropix
---

– Nikakve izjave ne dajem, pogotovo vama koji mi ovo pišete. Ništa za novine, ništa. Evo mi je sad inspekcija otišla. I nikad mi ništa nisu našli. Ustvari, vi ste mi dali odličnu reklamu... – iznerviran je bio Slavić.

– Sidite, popit ćemo francuski konjak, ali ništa nećete pisat – naglo omekša, a najveći dio svega što je rekao, čak i da je pristao da napišemo, radije ne bismo dalje prenosili. Jer, kako smo već pisali, poseban je to svat.

No za stol je vrlo brzo sjeo i približio nam se čovjek koji nas je na samo jednu riječ verbalno napao da lažemo i da je najbolje da odmah odemo odakle smo i došli.

Adresa na osobnoj

– Slavić vam je već na sve odgovorio i to je jedino što možete ponovo napisat – uputi nas na priopćenje kojim nas je već informirao da je riječ o privatnom sporu te da će se pokazati tko je u pravu.

– Tko ste vi? – upitali smo ljutitog sugovornika.

– Ja sam PR Andre Slavića i on me za to plaća. Rekli smo sve što smo imali i sad popijte to i napustite prostor – bahato nam uzvrati, a i djetetu je jasno da ironizira.

No zbog njega su nam propali svi pokušaji da doznamo Slavićevu stranu priče, zahvaljujući kojemu smo ipak ostali koju minutu duže. Rado nam je pokazao osobnu iskaznicu, s koje smo pročitali istu onu adresu koju ima i Ivan Pavićević.

– Pročitaj, al nećeš snimat – zapovjedi Slavić. Adresa Veli Budikovac 1.

– Ma ko će mi ovo uzest? Neka mi Višani prvo vrate zemlju na kojoj je otpad, neka mi vrate moje... – uzavrela je krv u momentu, a mi odlučismo smiriti strasti.

---

image

Prilaz restoranu i kući na Budihovcu

Slobodna Dalmacija
---

Blokete protiv kamena

– Šjor Andro, ma nisu vaši Višani protiv vas, nego im na neku stvar ide taj Mijić, o njemu svašta govore i da zašto ste ga doveli.

U to skoči PR-ovac i uz ciničan podsmijeh stade vikati da šta to pričaju o Mijiću, da je li govore da je kriminalac, da ima milijune... Šta pričaju? A kriminalci se namečili na ovo ovde, tako nam je svugdje, raspitajte se samo tko su ti šta ovo svojataju...

Nekako nam se u momentu činilo kao da Josip Mijić sam progovara iz ovog stručnjaka za odnose s javnošću, ali znali smo da je to nemoguće s obzirom na to da je, je li, u Americi.

Otišli smo s gropom. Tužno je gledati otočić na kojemu su nekada bili samo muž i žena koji su ljeti pazili ovce, i koji niti agregat nisu htjeli imati jer bi cvrčci prestali pjevati. Znamo, znamo, sve se mijenja. Ali baš ovoliko baš i ne.

Može li sivi dolomit Budihovca izdržati blokete? Nakon tolikih godina učinilo mi se nekidan da je maleni Sanak još manji. Valjda zbog oseke. Jeste li znali da njegov sitni šljunak i pijesak sačinjen od usitnjenih ljušturica školjaka i pužića? Mileniji su trebali da se formira takva ljepota i rijetkost, e da bi nestala u samo par godina.

Tko je odgovoran? Osim rmpadžija koji nemaju smisla za lijepo, na osuđeničku klupu trebala bi sjesti Republika Hrvatska i nitko drugi! Zato, hvala predsjedniku što je i ovo ljeto svratio jer smo barem nešto raspetljali.

---

image

Mileniji su trebali da se formira takva ljepota i rijetkost, e da bi nestala u samo par godina. Tko je odgovoran?

/Shutterstock
---

---

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Shutterstock, Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Slobodna Dalmacija Slobodna Dalmacija Slobodna Dalmacija Slobodna Dalmacija Slobodna Dalmacija Slobodna Dalmacija Slobodna Dalmacija Screenshot Slobodna Dalmacija Nikola Vilić/Cropix /Shutterstock
Shutterstock, Cropix

Hvala predsjedniku što je i ovo ljeto svratio jer smo barem nešto raspetljali

Tom Dubravec/Cropix

Ivan Pavićević tužio je Josipa Mijića i Andru Slavića za uzurpiranje posjeda na otočiću Budihovac 

Tom Dubravec/Cropix

Ivan Pavičević tvrdi da je jedinu kuću na Budihovcu dobio od pokojne tete, a država mu je prije trid godine to i priznala

Slobodna Dalmacija

Prilaz restoranu i kući na Budihovcu

Screenshot

Oglas kojim se na Budihovcu nudi najam glamping šatora

Slobodna Dalmacija

Plaža na rajskom otoku prilično je zapuštena


‘Veli Budihovac 1‘, adresa stanovanja na Pavićevićevoj osobnoj iskaznici

Nikola Vilić/Cropix

Andro Slavić: ‘Dali ste mi odličnu reklamu‘

/Shutterstock

Mileniji su trebali da se formira takva ljepota i rijetkost, e da bi nestala u samo par godina. Tko je odgovoran?

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/otoci/milanovicev-rucak-razotkrio-da-se-za-rajski-otocic-vodi-pravi-rat-cetiri-jake-face-otimaju-se-za-dragocjenu-imovinu-1319409 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=9c9e6ed40b5bfb0f9803fce9bd6cac3ffd8d4a6f [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Milanovi%C4%87ev+ru%C4%8Dak+razotkrio+da+se+za+rajski+oto%C4%8Di%C4%87+vodi+pravi+rat%3A+%C4%8Detiri+jake+face+otimaju+se+za+dragocjenu+imovinu&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fotoci%2Fmilanovicev-rucak-razotkrio-da-se-za-rajski-otocic-vodi-pravi-rat-cetiri-jake-face-otimaju-se-za-dragocjenu-imovinu-1319409 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fotoci%2Fmilanovicev-rucak-razotkrio-da-se-za-rajski-otocic-vodi-pravi-rat-cetiri-jake-face-otimaju-se-za-dragocjenu-imovinu-1319409 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => vulkan pod škojićem [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Otocivulkan pod škojićem

Milanovićev ručak razotkrio da se za rajski otočić vodi pravi rat: četiri jake face otimaju se za dragocjenu imovinu

1. rujna 2023. - 13:02

Tko su ti Pavićevići koji tvrde da su vlasnici kuće na Budihovcu i što na otočiću radi taj Mijić, vlasnik “Građe Solin”?

Ova pitanja danima intrigiraju Višane nakon što se, zahvaljujući dolasku predsjednika Zorana Milanovića na otočić, pokazalo da kuća u kojoj je ručao možda ne pripada samo njegovu domaćinu, inače Višaninu Andri Slaviću, ugostitelju i nadaleko poznatom bivšem kapetanu “Jadrolinije”.

Posjetimo, našoj se redakciji nakon ručka predsjednika države na Budihovcu javio 44-godišnji Ivan Pavićević s dokazima da sve donedavno jedina kuća na otočiću zapravo pripada njemu. Na dar ju je, kako kaže, dobio od svoje tete koja ju je godinama koristila, ali dokazavši na sudu da je bilo još njegovih predaka koji su tu boravili, Republika Hrvatska to mu pr...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 20:45