StoryEditor
Otociuz pomoć kanadera

Lokaliziran požar na južnom dijelu Brača: izgorjelo 130 hektara borove šume i niskog raslinja, vatrogasci natapaju zemlju da spriječe novo rasplamsavanje

Piše Hina
17. srpnja 2021. - 16:15

Požar na južnom dijelu Brača, koji je nakon udara groma buknuo sinoć, lokaliziran je oko 14 sati, ali će dio vatrogasca nastaviti dežurati na požarištu do kraja dana i cijelu iduću noć, doznaje se od Nikole Martinića-Dragana zapovjednika Vatrogasne operativne zone Brač.

"Uz pomoć dva kanadera i jednog helikoptera danas oko 14 sati uspjeli smo uz velike napore lokalizirati ovaj požar", rekao je Hini Martinić-Dragan.

Podsjetio je kako je opožareno oko 130 hektara borove šume i niskog raslinja.

Nakon što su požar stavili pod kontrolu, vatrogasci natapaju rubne dijelove požarišta da bi se spriječilo eventualno novo rasplamsavanje vatre.

"Pozvali smo s kopna na ispomoć dvadesetak vatrogasaca i oni će na požarište stići do kraj dana kako bi zamijenili vatrogasce koji su od sinoć izloženi naporima te im je potreban odmor", rekao je Martinić-Dragan. Pri tomu je zahvalio mjesnom pučanstvu koje je vatrogascima donosilo hranu i piće za vrijeme borbe s vatrenom nemani.

Vjeruje kako bi ovaj požar mogao biti ugašen tijekom sutrašnjeg dana.

item - id = 1113420
related id = 0 -> 1128727
related id = 1 -> 1128637
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2021 12:48