StoryEditorOCM
ObalaPOMOZIMO MU!

Jeza u dalmatinskom gradu; teško bolestan ostarjeli pas već godinama se muči u strašnim uvjetima, privezan za lanac...

Piše Dalmacija SD
24. travnja 2024. - 16:27

Udruga za zaštitu životinja "Šibenske šape" na svom facebook profilu šokirala je javnost objavom teksta i fotografija o teško bolesnom, starom psu, koji godinama u Šibeniku živi u jezivim uvjetima.

"Ovo nisu zabiti Like, ni ciganska naselja. Ovo je pas u Šibeniku, na adresi ... ..., ovako živi već godinama.

Prijavljeno je na veterinarsku inspekciju dosta puta, dobio bi neke preinake na boksu i lanac... i tako godinama.

Mi slučaj opet šaljemo na inspekciju, Vas molimo da u čim većem broju prijavite ovo zlostavljanje čim pročitate na komunalne službe Grada Šibenika čiji je kontakt na stranicama Grada.

Njemu treba pomoći da se ne pati, s ovolikim tumorom i tako star teško da će bit šanse za liječenje, al vlasnik treba dobit kaznu jer ovo je zlostavljanje.

image
Facebook Šibenske šape

Gledat ga iz kuće u ovom stanju kako pati, zbilja treba bit bez srca. Dobili smo dosta poruka u inbox za njega, jer nakon šta ga vidite ne možete tu scenu maknut iz glave... sad vas molimo, sve koje je taknuo, okrenite broj komunalnog ili još bolje pišite im i prijavite zlostavljanje u ulici ... ... na Vidicima. Oni mu mogu pomoći već danas, mi nažalost nemamo ovlasti", objavile su "Šibenske šape".

Na objavu je stiglo puno komentara, tako je reagirala i jedna Šibenka, očito upoznata sa situacijom.

"Pas nema tumor nego vodenu kilu i zbog starosti je vet reka da ga nebi operira jer nebi podnija to.. al da lakše je napravit dramu neg se prvo raspitati. I logicno da je u ovo vrime tako cupav ka je misanac njem ovcara haskije i vuka pa da ga 5 dana cešljas opet ce se nacupavit jer se linja".

A ta bi se Šibenka svakako trebala raspitati za pozitivne zakonske propise po kojima se pse ne smije držati na lancu.

Osim toga, prema fotografijama je jasno da jadna životinja obitava u teškim uvjetima, a s obzirom na svoje stanje i poodmaklu dob, prije bi mu bilo mjesto u nekom stacionaru uz stalnu veterinarsku skrb i kontrolu. Ali, najlakše je "lajati"...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 16:30