StoryEditorOCM
Zadar plusU PROSTORU STARE ULJARE

Foto: Posvećena Ivi Govorčinu Pikasu, na Malom Ižu otvorena 26. tradicionalna izložba "Brodi i kvadri". Evo tko je sve došao...

Piše D.Mezić
17. srpnja 2022. - 12:00

Ovogodišnja tradicionalna maloiška izložba "Brodi i kvadri " posvećena je krajem prošle godine preminulom Ivi Govorčinu Pikasu. Taj poznati slikar, zapamćen i kao tv snimatelj,  do tada je bio stalni sudionik izložbe koja okuplja autore vezane rođenjem ili nekim drugim načinom uz Mali Iž.

I ova, 26. po redu, priređena je u "Malinu" u Knežu, u prostoru stare uljare između njenih, još uvijek aktivnih postrojenja. Predstavilo se 12 autora koji se izražavaju različitim tehnikama slikanja, fotografije,  kiparstva i brodomodelarstva: Tomislav Marelić, Silvio Panović,  Stipe Surać,  Zvonko Govorčin,  Josica Dunatov,  Barbara Begonja,  Anđelka Martinović i Boris Toman te, kao svojevrstan kuriozitet - mati Marija Govorčin i njene dvije kćeri Vesna Lemić i Ivanka Govorčin.

Iz Velog Iža im se i opet pridružila Marija Strgačić,  a susjedi Veloižani Ana Trninić, Maja Marijan i Zvonimir Sutlović sudjelovali su i na svečanosti otvaranja. Uz njih, u subotu su uvečer tu prigodu uljepšali i članovi klape Mali Iž.

05. svibanj 2024 08:50