StoryEditorOCM
SportKADROVI SA STANOVA

Struku u HNK Zadru preuzeo Ante Miličić. Krševan Santini se oprostio pismom - evo kome je najviše zahvalan...

Piše Zadarski.hr
27. studenog 2023. - 18:39

Nakon pune tri godine aktivnog rada Krševana Santinija za HNK Zadar na pozicijama člana uprave, savjetnika i tehničkog direktora, došao je trenutak za rastanak, objavili su iz HNK Zadra.

Nakon potpisivanja Sporazuma Grad Zadar – investitori iz Australije, predvođeni gospodinom Markom Ivančićem, dogovor oko daljnje suradnje nije postignut. Odgovornost za rad stručnog segmenta kluba je preuzeo Ante Miličić, nogometni stručnjak s bogatim iskustvom kojemu želimo puno uspjeha i sreće.

Evo što kaže Santini.

-U HNK Zadar sam došao na poziv bivšeg predsjednika Damira Kneževića u studenom 2020. godine kada je klub s prvim timom igrao 1. ŽNL, dok su mlađe kategorije u školi nogometa nastupale na dalmatinskoj i županijskoj razini. Sve do prije četiri mjeseca sam za HNK Zadar radio volonterski kao profesionalni igrač Lokomotive u cilju da se Klub na svim razinama podigne i bude privlačan za investitore. S prvim timom smo ušli u 3. HNL jug, vrlo malo je nedostajalo za 2. NL što će se, nadam se, ostvariti na kraju tekuće sezone. Najveću sreću sam doživio kada su pioniri i kadeti izborili ulazak u 1. NL čime smo nakon dugo vremena postali dio nogometne elite gdje realno i pripadamo. Napravljeni su značajni iskoraci ulaganjem u stručne i kompetentne kadrove koji su podignuli kvalitetu rada, usprkos činjenici da i danas nemamo adekvatne uvjete koji bi nas lansirali na sam vrh kada je u pitanju rad s najmlađima.

Prvu momčad ostavljam na 1. mjestu koje su apsolutno zaslužili u jakoj konkurenciji 3. NL Jug. Klub je u stabilnoj situaciji i s dobrim temeljima kada se dolaskom investitora uz dodatna ulaganja može, mora i treba ostvariti iskorak na svim razinama – ulazak u viši rang prvog tima, infrastrukturno napredovanje i najvažnije nastavak rasta, razvoja i napretka škole nogometa.

Za kraj bih se zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli da se HNK Zadar održi i razvija kako bi iskoristio svoje potencijale – HVALA svim kolegama i zaposlenicima u Klubu, predsjedniku Damiru Kneževiću i predsjednici Ivi Bokanović, dragom profesoru Josipu Bepu Bajlu, voditelju škole nogometa Krešimiru Gojunu, Kreši Jaklinu, prijateljima, donatorima i sponzorima, posebno Goranu Đuriću iz SuperSporta te roditeljima i svim igračima. Ipak, najveća zahvala i zagrljaj ide mojoj obitelji, supruzi i djeci, bez čije podrške ne bi mogao raditi za Klub živeći na dvije adrese.

Od nove uprave u Klubu i budućih većinskih vlasnika očekujem puno strpljenja, od Grada Zadra očekujem daljnju i aktivniju podršku. Igračima i trenerima želim puno dobrog rada i pobjeda koje će sigurno doći uz vođenje trenera Marina Oršulića i njegovog stožera! – rekao je Krševan Santini.

 

28. travanj 2024 05:58