StoryEditorOCM
KalelargaTUĐE SMEĆE

Malta: U Rijeci govore da će 70 tona azbesta s Titovog broda Galeb deponirati u Zadru; Dukić: Azbest na odlagalište Diklo neće ići!

Piše Iva Ivanac
14. srpnja 2020. - 11:58

Gradski vijećnik Mladen Malta na sjednici Gradskog vijeća postavio je pitanje gradonačelniku Branku Dukiću o odlaganju azbesta s Titovog broda Galeb koji se obnavlja u brodogradilištu Kraljevica. 

- Prije desetak dana riječki gradski vijećnik Josip Kukuljan pitao je gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela što će se dogoditi sa 70 tona azbesta s Titovog broda Galeb koji se obavlja u brodogradilištu Kraljevica. Gradonačelnik mu je odgovorio kako radove uklanjanja azbesta, imobilizacije i odvoza na deponij izvodi tvrtka IND-EKO, azbestni materijal odvozi se na odlagalište Sirovine d.o.o. iz Zadra i kako ukupni troškovi uklanjanja i zbrinjavanja azbesta iznose oko 2.5 milijuna kuna. A sada gradski vijećnik Mladen Malta pita svog gradonačelnika Branka Dukića kako će se transportirati 70 tona azbesta iz Kraljevice, na koji će se način i na koju adresu azbest deponirati u Zadru: na Sinjoretovo kod Mate Lukića gdje se nalazi tvrtka Sirovina ili u Diklo kod Bruna Milina kao i onaj grit iz Zatona Obrovačkog? Molim odgovor kako bi na vrijeme upoznali javnost radi organiziranja dobrodošlice i prihvata poklona od Obersnela, sarkastičan je pri kraju svog pitanja bio Malta.

- Ne ulazim u poslove privatnih tvrtki, ali azbest u odlagalište Diklo neće ići, kazao je kratko gradonačelnik Dukić. 

26. travanj 2024 23:33