StoryEditorOCM
KalelargaNOVE KAZNENE PRIJAVE

Slučaj "Ostrea": Badurina za sebe zadržao 3.5 milijuna kuna, a Kovačević nadležnim tijelima nije dostavio obračune plaća za radnike!

Piše B.S.
19. kolovoza 2020. - 09:27

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije u suradnji sa nadležnim općinskim državnim odvjetništvom proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 50 i 30 godina zbog sumnje da su počinili kaznena djela protiv gospodarstva: neisplata plaće i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Neslužbeno doznajemo da je riječ o 50-godišnjem Nevenu Badurini i 30-godišnjem Petru Kovačeviću, te tvrtki Ostrea.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem Badurinu se sumnjiči, da je kao vlasnik i odgovorna osoba trgovačkog društva Ostrea, od početka 2017. godine do listopada 2018. godine nije isplatio plaće ukupno 111-orici radnika u ukupnom iznosu od preko 3.500.000,00 kuna.

 Istovremeno novčana sredstva tog društva neosnovano je prebacivao na svoje drugo povezano društvo da bi potom ista podizao u gotovini i zadržavao za sebe.

Također ga se sumnjiči da je tijekom 2018.godine u obračunskim podacima koje je to društvo dostavljalo nadležnim državnim tijelima krivotvorio podatke o stvarnom broju zaposlenika društva pa je tako za ukupno 78 zaposlenika društva prikazao da se radi o članovima društva kod kojih ne postoji obveza isplate plaće, a sve kako bi se onemogućila prisilna naplata potraživanja tih djelatnika po osnovi neisplaćene plaće.

Kovačevića se sumnjiči da nakon što je preuzeo dužnost direktora društva od listopada 2018. godine do veljače 2019. godine za 70 zaposlenika društva nadležnim tijelima nije dostavio obračune plaća, niti je tim istim zaposlenicima dao potrebitu dokumentaciju o neisplaćenim plaćama što bi istima služilo kao ovršna isprava svojih potraživanja po osnovi neisplaćenih plaća u ukupnom iznosu od 750.000,00 kuna.

Protiv obojice je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela neisplate plaće, a protiv 50-godišnjaka i zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

26. travanj 2024 11:44