StoryEditorOCM
4 kantunaDUŠKO POLOVINA:

‘Lungo šeta i šetat će Zadrom uzdignute glave, čistog čela, čistih ruku i čiste duše. U ovom predmetu štitim dužnika, vjerovnike i državni proračun!‘

Piše B.S.
19. siječnja 2021. - 11:54

- Lungo šeta i šetat će gradom Zadrom uzdignute glave, čistog čela, čistih ruku i čiste duše. U ovom predmetu štitim dužnika, vjerovnike i državni proračun u vrijednosti do 180 milijuna eura – rekao je 60-godišnji Duško Polovina Lungo, član zadarskog SDP-a u utorak nakon što ga je policija zajedno sa suprugom osumnjičila za kazneno djelo iz domene gospodarskog kriminaliteta teško 59 milijuna kuna.

Policija ga sumnjiči da je kao direktor trgovačkog društva "Bili galeb" u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, a bez prethodne suglasnosti skupštine tog društva, u siječnju 2019. godine u svojstvu prodavatelja sklopio ugovor o prodaji nekretnine u vlasništvu tog društva na zadarskom području s drugim povezanim trgovačkim društvom, "Patriot", u vlasništvu supruge, za iznos znatno manji od stvarne vrijednost nekretnina.

Prema izvješću policije, novac nikada nije isplaćen, već je u poslovnim knjigama prikazan prebijanjem međusobnih potraživanja među dva navedena društva. Nakon toga je Polovina u svojstvu prokurista "Patriota" u vlasništvu supruge, za navedene nekretnine izvršio upis vlasništva na Općinskom sudu u Zadru. Ovim kaznenim djelom Polovina je kao direktor "Bilog galeba" tvrtki pričinio materijalnu štetu u iznosu većem od 59.000.000 kuna, navodi zadarska policija.Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nadležnom državnom odvjetništvu je protiv Duška Polovine je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u kazneno djelo Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, te protiv njegove supruge zbog sumnje za pomaganje u navedenom kaznenom djelu.

Lungo oštro opovrgava kazneno djelo za koje se sumnjiči, te navodi kako je riječ o 'težoj' priči koja će tek izaći na vidjelo. O čemu je zapravo riječ u utorak nije htio opširnije govoriti.

- Nisam uhićen već sam u petak pozvan u policiju da dam iskaz. Ovo su neprovjerene insinuacije policijskih i DORH-ovih službenika. Ponavljam, u ovom predmetu štitim i štitit ću interese dužnika, vjerovnika i proračuna RH. U ovom slučaju nije pribavljena nikakva imovinska korist. Novu godinu sam dočekao s pet kuna u džepu – izjavio je, te najavio tužbu protiv novinara zbog miješanja u istragu, kao i objave identiteta njega i supruge dok je istraga još u tijeku.

- Riječ je o tajnim podacima iz istrage. Nitko nema pravo to objaviti na taj način. Još nije vrijeme za pravu priču to tek slijedi kada će se vidjeti što se ovdje dogodilo. Za sva ostala pitanja obratite se mom odvjetniku - poručio je Lungo.

27. travanj 2024 02:09