StoryEditorOCM
Nogometjačaju obranu

Dolazi iz redova aktualnog prvaka: kolumbijski stoper Mesa na jednogodišnjoj posudbi u Šibeniku, postoji mogućnost otkupa

Piše Hina
23. kolovoza 2020. - 17:46

Hrvatski nogometni prvoligaš Šibenik doveo je na jednogodišnju posudbu 22-godišnjeg braniča Juana Carlosa Mesu iz aktualnog kolumbijskog prvaka Americe iz Calija, potvrdio je Mesa u razgovoru za kolumbijski RCN Radio.

-  Zadovoljan sam zbog ove prilike. Već znam ponešto o ekipi, gledao sam ih kako igraju. To je čvrst nogomet, više fizički - izjavio je Mesa kojem će dolazak u Šibenik biti prvo međunarodno iskustvo.

- Idem ondje na posudbu na godinu dana nakon čega će imati mogućnost otkupa ugovora. Igrat ću na svojoj prirodnoj poziciji, na mjestu središnjeg braniča - dodao je mladi Kolumbijac koji bi se Šibeniku trebao priključiti tijekom idućeg tjedna.

Mesa je posljednje dvije godine igrao za kolumbijskog prvoligaša Americu iz Calija gdje je u ljeto 2018. stigao također iz prvoligaša Atletica Bucamarange.

America je u prosincu 2019. osvojila kolumbijsko prvenstvo, a Mesa je dosad odigrao 17 utakmica za taj klub.

Ove sezone je odigrano osam kola kolumbijskog prvenstva koje je prekinuto u ožujku zbog koronavirusa. Mesa je upisao jedan nastup odigravši dvije minute u zadnjoj utakmici 8. ožujka. Njegova cijena kreće se oko 100.000 eura, podatak je Transfermarkta, internetske stranice specijalizirane za transfere nogometaša.

Šibenik se nastoji pojačati u obrani nakon što je ove sezone ušao u prvu hrvatsku ligu pa izgubio s 1-2 kod Rijeke i 0-1 doma od Varaždina.

26. travanj 2024 16:49