StoryEditorOCM
GlazbaVELIKI JUBILEJ

U Azimutu će se ‘prašit‘ dobar rock‘n‘roll: večeras nastupaju legendarni šibenski bendovi, Polaris, Pauci i No1

Piše Šibenski.hr
26. travnja 2024. - 12:12

Nakon što je u četvrtak navečer u klubu Azimut u Šibeniku otvorena izložba „60 godina rock and rolla u Šibeniku”, program obilježavanja 60. obljetnice od prvog pravog rock‘n‘roll koncerta u Krešimirovom gradu, nastavlja se ovog petka, 26. travnja.

image

6

Udruga Kolektiv 4b/

Drugi i zadnji dio dvodnevnog programa održat će se večeras u klubu Azimut s početkom u 21 sat, a odnosi se na koncertni program bendova koji su žarili i palili scenom šezdesetih godina prošlog stoljeća na području cijele regije. Večeras u Azimutu sviraju Polaris, Pauci i No1. Među članovima su suci šibenskog suda, pokretači glazbenih festivala, predsjednici ogranaka Hrvatske glazbene unije i oni koji se nikad nisu prestali baviti sviranjem.

image
Udruga Kolektiv 4b/

Zanimljivo je spomenuti kako se na izložbi fotografija koje svjedoče o glazbenoj sceni prošlog stoljeća u Šibeniku i šire nalazi tek jedna glazbenica, a da bi popravili taj dojam, slavljenici su kao predgrupu večeras pozvali srednjoškolski bend RetroVizija koji čine isključivo učenice Gimnazije Antuna Vrančića u Šibeniku.

image
Udruga Kolektiv 4b/

Koncertni program dakle počinje u 21 sat, ulaz je besplatan, a uvod u slavljeničku noć pripala je curama iz RetroVizije. „Budite tamo i pokažite da glazbena scena u Šibeniku nije izgubila na snazi ni kad je riječ o glazbenicima, ni kad je riječ o publici”, poručili su organizatori.

02. svibanj 2024 20:33