StoryEditorOCM
VaterpoloGRUŽ ĆE MORAT PRIČEKAT NA 71. TROFEJ

Lijepo krenuli, a onda je Zvončac kaznio baš svaku pogrešku Jugaša, te pjeva na Savi

Piše Tonči Vlašić
14. ožujka 2024. - 22:21

DRUGI SUPER KUP JADRANU

Jadran Split – Jug AO 13:11

ZAGREB Bazen na Savi. Suci: Andrej Franulović (Rijeka) i Tomislav Copić (Šibenik), delegati: Luko Vuletić (Dubrovnik) i Milivoj Bebić (Split).

JADRAN SPLIT: Anić (6 obrana), Radan, Marinić Kragić (3), Biljaka, Butić, Pejković (1), Pavlović, Kharkov (1), Radović (3), Vrlić (2), Fatović (2), Dužević (1), Marcelić, Janković. Trener: Jure Marelja.  

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: F. Čubranić (8 obrana), Burđelez, Djerković, Lazić (1), Joković (4), Merčep, Daube (2), Cabanas (2), Kržić, Burić (1), Grgurević (1), Žuvela, Brzica, Prkoča. Trener: Vjeko Kobešćak.

Igrač više: Jadran ST 8/13, Jug AO 8/17

Peterci: Jadran ST 1/1, Jug AO -

Četvrtine:  2:4, 5:2, 3:3, 3:2

Neutralni teren – Jadranu je sretna Sava, Jugašima Višnjik. Jadran je na Savi osvojio Kup Hrvatske, svoj prvi trofej u Lijepoj našoj krajem 2021. godine, sad Superkup čije je prvo, prethodno  izdanje osvojio Jug u Višnjiku prošle sezone, a gdje je ove dobio Jadrana u finalu Kupa Hrvatske. Pamti se još kako je Jug dobio Jadran u finalu Regionalne lige u Beogradu, ali to je prošla sezona. Ove je sad Jadran izjednačio na 1:1 u trofejima, te slavi.

Jugaši su pokušali umoriti Jadran, svaka im čast za igru u obrani u prvoj četvrtini, a u drugoj Jadran je iskoristio sve pogreške dubrovačkog sastava, kako je to nastavio i u trećoj četvrtini, pobjegao je na tri razlike. Pokazalo se to na kraju presudnim.

Jadranova jedinica Mate Anić je u trećoj četvrtini s dvije velike obrane odbio prvi pokušaj povratka Juga. Iako je tri minute prije kraja treće zbog trećeg isključenja Gruž ostao bez reprezentativca Marka Žuvele, razbranio se Fran Čubranić na vratima Juga, a Maro Joković dokazao još jednom kakav je majstor te se u zadnju četvrtinu ušlo s rezultatom 10:9 za Jadran.

Nepune četiri minute prije kraja nevjerojatna situacija. Obranio se Jug, centar Goran Grgurević je išao vratiti loptu svom vrataru, nije vidio gdje je u tom trenutku Čubranić, te je zatresao vlastitu mrežu 12:9. Greška koja ne ide samo na dušu jugovog centra. Iako je Jug postigao odmah deseti pogodak, Jadran je u idućem napadu opet na plus 3 (13:10, Antonio Dužević je odbijanac ubacio u mrežu).

Jug je promijenio obranu na rezultatu 6:6, igrao je M zonu. Poslije je odustao od napada s dva centra. Povećao je agresivnost u obrani. Po četvorica sa svake strane zbog tri isključenja nisu dočekala kraj utakmice.

image

Loren Fatović (Jadran) i Fran Čubranić (Jug AO)

Damir Krajac/Cropix

Nismo gledali ljepoticu, ali to će se brzo zaboraviti. Piše se – Jadran pobjednik drugog izdanja Superkupa. Zapjevao je Zvončac: Večeras je naša festa!

Jadranov centar Josip Vrlić je ponio trofej za najboljeg igrača utakmice.

26. travanj 2024 05:54