StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA

Sandro Sukno već doplovio do Final foura, pa nakon utakmice u Marseilleu govorio o ljudima u bijelom

Piše Tonči Vlašić
24. travnja 2024. - 22:29

PRO Recco i Novi Beograd su izborili Final 4, aktualni prvak odnosno doprvak se već može pripremati za put na Maltu, koju početkom lipnja, kad se igra završni turnir, neće vidjeti iz skupine ‘A’ splitski Jadran i CN Marseillle. U 4. kolu prvak Srbije je osvojio sva tri boda u Splitu pobjedom 15:10, a prvak Italije je uzeo sva tri boda kod prvaka Francuske rezultatom 12:10. Između drugog Novog Beograda i trećeg CN Marseillea je velikih (nedostižnih) sedam bodova razlike.

I dok je u Splitu početkom nastavka bilo jasno kako hrvatski prvak ne može zaustaviti aktualnog doprvaka Europe, nakon nedavne pobjede u odluci o pobjedniku Regionalne lige, Novi Beograd je opet dominirao u vodi Poljuda (bilo je 7:14 u trećoj), u Marseilleu je bilo super zanimljivo, međutim, Sandro Sukno, trener PRO Recca, prvi put u karijeri govorio je nakon utakmice o sucima.

I bio je u pravu. Grk Georgios Stavridis i Španjolac Jaume Teixido su dosudili ‘milijun‘ prekršaja u napadu centrima, dosta više centrima PRO Recca, a dosudili su ukupno 33 isključenja. Na kraju, kad nisu znali što bi, svirali su obostrano. Uglavnom, ljudi u bijelom su ‘ubili’ vaterpolo. Rezultatski, CN Marseille je vodio s 3:2, 4:3, 5:4, 6:5 i 7:6, PRO Recco s 1:0, 2:1, 8:7, 10:8, te nakon devetog izjednačenja na utakmici, koje je potpisao Ugo Crousillat (10:10 tri minute i 17 sekundi prije kraja), aktualni prvak Europe je pogocima Benjamina Hallocka tri minute do kraja i Francesca Di Fulvia kad je na semaforu ostalo da se ima odigrati 58 sekundi, stigao do konačnih 12:10.

Kraj utakmice zbog isključenja nisu dočekali Pierre Frederic Vanpeperstraete i Krisztian Manhercz kod domaćina, a Sukno u završnici nije mogao računati na Aarona Youngera, Nicholasa Presciuttia, Andreu Fondellia i Gonzala Echeniquea.

U 5. kolu skupine ‘A’ PRO Recco dočekuje Jadran, a u zadnjem je gost Novog Beograda. PRO Recco ima 11 bodova, Novi Beograd 10, CN Marseille 3, a Jadran je bez boda. U drugoj skupini bez izgleda za Final four je AN Brescia, a zadnja dva kola će odlučiti tko će još otpasti. U igri za Final four su Olympacos (Marko Bijač i Andro Bušlje), Ferencvaros i Zodiac CNA Barceloneta (trener Elvis Fatović). Jedan je viška.

Loren Fatović je u porazu splitskog Jadrana 10:15 od Novog Beograda postigao dva pogotka.

28. travanj 2024 23:51