StoryEditorOCM
KošarkaPROVJERA |

ZAGRIJAVANJE ZA KVALIFIKACIJE Bojan Bogdanović pratio sve s klupe, na parketu Mario Hezonja pokazao najviše

Piše Tonči Vlašić
23. lipnja 2021. - 22:05

Hrvatska je dobila Portoriko u Spaladium Areni sa 74:59, prva njena pobjeda u zagrijavanju za kvalifikacije za Olimpijske igre, koje počinju idući tjedan na istom mjestu. Bojan Bogdanović bio je uz klupu naše reprezentacije. Nakon što s Utah Jazzom nije uspio izboriti finale Zapada, pokušat će s Hrvatskom nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Protiv Portorika, u generalnoj probi, nakon poraza od Slovenije kod kuće i u gostima, od naših je najviše pokazao Mario Hezonja. Ubacio je 13 koševa, za to je potrošio samo osam lopti, ubacio pet, te oba slobodna bacanja. Međutim, razigravao je ostale. Imao bi i više od šest asistencija da je sve ušlo nakon njegovog dodavanja.

Bio je 26-godišnji Dubrovčanin drugi strijelac, samo više je ubacio Miro Bilan (15), te s kapetanom Rokom Ukićem prvi asistent. Dvoznamenkasti učinak u napadu imao je još kod Hrvatske Ante Toni Žižić (11 koševa).

image
Hrvatska - Portoriko u Spaladium Areni dok je svirala Lijepa naša
Tonči Vlašić
image
Mario Hezonja (Hrvatska) i Clavel Lopez (Portoriko)
Tonči Vlašić

Prvi nastup na kvalifikacijskom turniru Hrvatska će imati u Spaladium Areni 30. lipnja kad je čeka ogled protiv Brazila, a 1. srpnja utakmica protiv Tunisa. Prva dva mjesta u skupini vode u polufinale, koje se igra 3. srpnja. Finale je dan poslije. Samo će pobjednik turnira u Tokio. U drugoj skupini turnira u Splitu su Njemačka, Rusija i Meksiko.

image
Obrana Mario Hezonja
Tonči Vlašić
image
Mario Hezonja (Hrvatska) je postigao 13 koševa protiv Portorika u pobjedi 74:59
Tonči Vlašić
image
Mario Hezonja (Hrvatska)
Tonči Vlašić
image
Mario Hezonja (Hrvatska) hita prema košu Portorika
Tonči Vlašić
image
Miro Bilan je pobjegao, Mario Hezonja je to vidio - jedna od šest asistencija Dubrovčanina
Tonči Vlašić
26. travanj 2024 05:46