S obzirom da je većina kupusnjača mnogima vrlo dobro poznata, nešto ćemo više reći o vrsti koja još uvijek nije značajnije prisutna u našoj prehrani.
Riječ je o kineskom kupusu (Brassica Chinensis), vrsti nastaloj križanjem kineske raštike i postrne repe.
Iznimnog je okusa, svojstvenog većini kupusnjača, no, za razliku od ostalih, kineski kupus ne izaziva neugodne nuspojave, poput nadimanja. Zbog toga je naročito preporučljiv starijoj populaciji.
Vrlo je kratke vegetacije, odnosno od sadnje do berbe prođe manje od 2 mjeseca, pa se vrlo često uzgaja kao pretkultura. Ima plitko korijenje pa je vrlo osjetljiv na zasušivanje. Stoga ga je potrebno zalijevati češće no druge kupusnjače.
StoryEditorOCM
križanac raštike i repeKineski kupus iznimnog je okusa, a ne izaziva neugodne nuspojave
6. siječnja 2017. - 09:38