Opći uvjeti korištenja

Portal maslina.slobodnadalmacija.hr (u daljnjem tekstu portal Maslina) omogućuje vam korištenje usluga i sadržaja portala koje je podložno niže navedenim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge portala Maslina.

Korištenjem bilo kojeg dijela portala Maslina te svih njegovih dijelova smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove web stranice te prihvaćaju koristiti sadržaj ove web stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

Autorska prava

Portal Maslina polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava portala Maslina i podložno je tužbi.

Pravo na izmjene sadržaja i usluga

Portal Maslina zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

Linkovi na druge web stranice

Portal Maslina sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice.

Sve sadržaje portala Maslina koristite na vlastitu odgovornost i portal Maslina ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Poslovni odnos između posjetitelja i oglašivača na i van portala Maslina isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. Portal Maslina ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.

Zaštita privatnosti

Portal Maslina poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Podatke o korisniku portal Maslina neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

Portal Maslina može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru). Ove podatke portal Maslina koristi kako bi imao informacije kojima bi poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje.

Portal Maslina obavezuje se da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila portala Maslina ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Obveze korisnika

Korisnicima portala Maslina strogo je zabranjeno:
- objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
- objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
- lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
- manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga portala Maslina
- objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
- objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
- svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
- prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika

Registrirani korisnici

Registriranjem na portal Maslina korisnik je obavezan proći postupak registracije i unijeti istinite podatke.

Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Portal Maslina ne može se držati odgovornim za neovlašteno korištenje accounta, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.

Portal Maslina zadržava pravo uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave ili/i objašnjenja. Portal Maslina ne snosi odgovornost za štetu nastalu uskraćivanjem korištenja korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran.

Pravila komentiranja

Komentari objavljeni na portalu Maslina ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta i pravila komentiranja.

Izmjene uvjeta korištenja

Portal Maslina zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.