OPG Joško Veža

OPG Joško Veža

OPG Joško Veža
Blatnice 2, Brist – Podaca
Tel./fax: +385 21 699 276
GSM: +385 98 735 399
www.pansionfranka.com, josko.veza@st.t-com.hr
• nadmorska visina od 250 m
• brojne šampionske titule i zlatne medalje
• dominantna oblica u društvu 27 drugih sorti

Jedan od najnagrađivanijih dalmatinskih i uopće hrvatskih maslinara te utemeljitelj prve kušaonice maslinovog ulja u Dalmaciji je Joško Veža. 

Njega i njegova vrhunska ekstra djevičanska maslinova ulja pronaći ćete u mjestu Bristu na Makarskoj rivijeri na adresi Blatnice 3. Lijepa kušaonica OPG Joško Veža, otvorena  2010. godine, nalazi se doslovno na dva koraka od mora. 

U ugodnom hladu ovdje ćete kušati, odabirati i moći kupiti ponos ulja Joška Veže. 

Brendovi njegova ulja su „Franka“ (vrhunsko ekstra djevičansko maslinovo ulje mješanih sorti, kupaža u kojoj je uvijek barem pola ulja dalmatinske ikone oblice)  i „Zlatna oblica“ (čista vrhunska oblica).

Maslinici OPG Joško Veža nalaze se na strmim padinama moćnog Biokova na nadmorskoj visini od 250 metara i iz njih puca fascinantan pogled na more, otoke Brač, Hvar, Vis,... 

U njima je dominantna sorta  oblica, a tu je zasađeno i 27 drugih sorti, koje kupaže Veže svake godine čine posebnima i drugačijima.

Vrhunska maslinova ulja OPG Joško Veža osvojila su najviše nagrade, brojne šampionske titule i  zlatne medalje na Noćnjaku i drugim natjecanjima najboljih hrvatskih maslinovih ulja.

MASLINA

Komentari: 0