StoryEditorOCM

receptiRižot od crnih maslina i sipe

Piše PSD.
11. veljače 2015. - 21:40
Rizot_od_crnih_maslina_sipa_i_liganja
Na 1 dl maslinova ulja pirjajte 1 sjeckanu kapulu, 2 režnja češnjaka i ¾ kg na kocke sjeckane očišćene sipe.

Kad sipa pusti vodu, u istoj tavi ostaklite 25 dag riže za rižote, pa kuhajte zatim rižot podlijevajući sa 3 dl ribljeg temeljca dok riža ne pusti sluz, a rižot ne postane ljepljiv.

Tada dodajte sipino crnilo i kesicu koje ste razmutili u ½ dl kvasine i 3 dag maslaca, i 5 dag mljevenih crnih maslina, pa sve promiješajte.

Posolite i popaprite rižot, ako želite ukrasite sjeckanom grančicom petrusimula i služite odmah.

Kao i druge rižote služite i s ribanim parmezanom.

Veljko Barbieri

26. travanj 2024 13:43