Izdubite 5 do 6 pomidora ili rajčica tako da im ne oštetite kožu.
Izdubljeno meso pomiješajte s 1 balancanom ili patlidžanom sjeckanim u komade, 5 sjeckanih režnjeva češnjaka i 1 vezicom petrusimula ili peršina, 3 žlice krušnih mrvica, 10 dag ribanog tvrdog sira, 1 prstohvatom mravinca ili origana, 1 ljutom papričicom, 5 dag crnih pečenih maslina nasjeckanih u krupnije ploške, pa sve posolite i popaprite i sameljite u mikseru.
Posebno malo na 1 dl maslinova ulja propirjajte 15 dag pilećih prsiju i 5 dag pancete sječenih na kockice, pa dodajte smjesi.
Tom smjesom napunite pomidore ili rajčice i pecite u pećnici na jakoj vatri dok na opni i na površini smjese ne uhvate koricu.
Služite jelo vruće ili hladno pokapano s nekoliko kapi maslinova ulja.
Moja inačica tradicionalnog recepta.