StoryEditorOCM
ZdTubeVIRTUALNI BEND

"Nulti pacijent" novo je ime na glazbenoj sceni Zadra, poslušajte njihov prvi singl "Sjedim i čekam"!

Piše M.K.
10. svibnja 2022. - 09:46

Nulti Pacijent novo je ime na glazbenoj sceni Zadra!

Nulti pacijent kažu za sebe da su virtualni digitalno animirani band iz Zadra koji predvodi hipohondar, hologram sa tisuću izmišljenih bolesti imena Zero.

image

Nulti pacijent

Nulti Pacijent

Članovi Nultog Pacijenta su neizlječivi probisvijeti, nezadovoljni mizantropi, protivnici svega postojećeg i nepostojećeg, ljubitelji jedinica i nula i nepopularne glazbe.

U kvantnom univerzumu njihovog virtualnog uma, nasumičnim odabirom nota i tekstova nastaju pjesme koje opisuju njihov strah od ljudi kao nesavršenih bića koja mogu razborito promišljati.

Ako vam uopće nije jasno o čemu se ovdje zapravo radi, nema veze, nije ni njima, a ni nama. Nulti Pacijent želi digitalnim putem predstaviti svoju prvu pjesmu "Sjedim i Čekam ".

Nadrealni spot prati i takav tekst, a melodična, ali žestoka (čvrsta) glazbena podloga prati priču pjesme, postanak  prvog digitalnog bića koje može samostalno misliti.

Nulti pacijent je svoje pjesme snimio u Twenty Twenty Studiju u Zadru.

Za snimanje, produkciju i mastering zaslužan je Jere Šešelja, talentirani mladi producent iz Zadra koji je za svoj rad nagrađivan i glazbenom nagradom Porin.

Spot je režirao i montirao Dinko Čvorić - Doringo, inspiriran zanimljivim ilustracijama za koje je zaslužan Vedran Rede.

Nulti Pacijent kreće u avanturu sa svojim prvim singlom "Sjedim i Čekam", a već su u pripremi novi naslovi u kojima mu se u par brojeva priključuju i renomirani hrvatski glazbenici.

04. svibanj 2024 08:12