StoryEditorOCM
Zadar plusČETVRT STOLJEĆA ZADARSKOG KAZALIŠNOG LJETA

Od ove godine ulaznice se mogu nabaviti i on-line, a program je bogatiji nego ikad!

Piše L.B.
18. lipnja 2019. - 22:40
zd ljeto

Zadarsko kazališno ljeto ove godine obilježava 25-tu obljetnicu i ove sezone program će se izvoditi na četiri lokacije: dvorana Kazališta lutaka Zadar, Hrvatsko narodno kazalište, prostor Muzeja antičkog stakla, te lapidarij Narodnog muzeja Zadar.

Novost kod nabavke ulaznica, koje će u prodaji biti već od idućeg ponedjeljka, je da se mogu kupiti i on-line, putem web stranice croatia-tickets, i to jednako za kazališne ili plesne izvedbe, kao i za koncerte.

- Kazališno ljeto otvaramo hit predstavom „Brodolomke“ Kazališta Moruzgva i Ludens teatra, u režiji Kreše Dolenčića. Predstava će biti odigrana u petak, 28. lipnja, u 21 sat, u prostoru Kazališta lutaka – kazao je ravnatelj HNK Zadar Renato Švorinić, navodeći da će, uz brojna gostovanja, Kazališno ljeto imati dvije svoje premijere te posebnu atrakciju: Jazz&blues festival, na koji stižu umjetnici sa Kube (Vocal Sampling), potom Joseph Bowie and The Bastardz, te pjevačka blues legenda Eric Bibb. Svi koncerti održat će se u Muzeju antičkog stakla 24., 25. i 26. srpnja.

U koprodukciji HNK Zadar i Drame plus koju vodi Vinko Radovčić, priprema se premijera „Kabanice“ N. V. Gogolja, koja će biti izvedena 31. srpnja u dvorani Kazališta lutaka Zadar.

- U travnju smo napravili „tihu“ audiciju i odabrali smo šest glumaca iz Zagreba koji su me osvojili svojom talentiranošću. To su Lovro Ivanković, Toma Medvešek, Luka Barešić, Domagoj Nižić, Deni Sanković i Matino Antunović. Od njih očekujem puno, jer, koliko znam, Gogoljeva „Kabanica“ do sada nije izvođena u Hrvatskoj. U realizaciji ćemo poštovati ruski realizam, u kojem je djelo i nastalo, no kombinirat ćemo ga sa postmodernim apsurdom. Jer, kako je kazao Dostojevski, svi smo mi izašli iz Gogoljeve „Kabanice“ – kazao je Vinko Radovčić, redatelj predstave.

U srpnju će premijeru imati i Zadarski plesni ansambl, koji će izvesti dramsko-plesnu predstavu „Alisa i bijeli zec“, u režiji i dramaturgiji Sanje Petrovski i Marije Šarić Ban. Glazbu radi Davor Gobac, a predstava, čija će premijera biti 11. srpnja u Kazalištu lutaka, je inspirirana poznatim djelom Lewisa Carrolla, iako gledatelje vodi u daleku budućnost.

26. travanj 2024 19:16