StoryEditorOCM
Zadar plusBEACHATLAS

Objavljen je popis najboljih party plaža na svijetu, među njima je i jedna naša! Pogledajte i koje su hrvatske plaže proglašene skrivenim biserima

Piše Zadarski.hr
26. ožujka 2024. - 18:16

Popularni portal Beachatlas, koji slovi za vodič najboljih svjetskih plaža, objavio je nedavno popis deset najboljih mjesta za partijanje na svijetu. Nakon Playa d‘en Bossa na Ibizi, na drugom mjestu je naša plaže Zrće u Novalji na Pagu!

image

Plaža Zrće

Jure Miskovic/Cropix

"Kao jedno od najvrućih party odredišta, Zrće se često naziva hrvatskom Ibizom i poznato je po nezaboravnim partyjima na kojima nastupaju neki od najpoznatijih svjetskih DJ-a u fantastičnim klubovima poput Aquariusa, Noe i Papaye. Također je dom festivala kao što su Sonus, Hideout i Fresh Island. Ova plaža s plavom zastavom također je poznata po svojoj prirodnoj ljepoti i dubini mora, što ovu kombinaciju slikovitog obalnog okruženja, glazbenih nastupa visokog kalibra i energične vibre posjetitelja festivala čini jedinstvenom.To je također plaža za kućne ljubimce i pse. Dostupno je i nekoliko stotina parkirnih mjesta uz naplatu po satu. Na samoj plaži nema smještaja pa većina posjetitelja ostaje u Novalji ili Gajcu i vozi se gradskim autobusom, Uberom ili lokalnim taksijem do plaže i natrag- stoji u obrazloženju zašto je Zrće na visokom drugom mjestu u jakoj konkurenciji party plaža u Grčkoj i Španjolskoj.  

image

Plaža Zrće

Tom Dubravec/Cropix

Na istom portalu, kao Croatia‘s Best Secret Beaches, napravljena je i preporuka na najbolje skrivene plaže u Hrvatskoj. Na popisu koji predvodi Nugal u Makarskoj, dvije su plaže u Zadarskoj županiji: Ručica u Novalji i Sakarun na Dugom otoku.

image

Saharun, Dugi Otok
 

Zvonimir Barisin/Cropix/Slobodna Dalmacija
27. travanj 2024 08:45