StoryEditorOCM
SportTRIJUMF U PIONIRU

Zadar priredio košarkašku senzaciju, u Beogradu srušena Crvena zvezda!

Piše Dražen Žura
7. studenog 2022. - 20:39

BEOGRAD – Dvorana „ Aleksandar Nikolić”

Gledatelja: 1587

Crvena zvezda – Zadar 96:98 (19:27, 22:25, 25:23, 30:23).

Suci: Milivoje Jovčić (Srbija), Tomislav Vovk (Hrvatska) i Nermin Nikšić (Bosna i Hercegovina)

CRVENA ZVEZDA: Vildoza (16), Lazarević (6), Mitrović (6), Lazić (9), Martin (4), Dobrić (4), Ivanović (7), Ilić (3), Nedović (13), Marković, Petrušev (9), Bentil (19)

ZADAR: Davis (5), Jordano (23), Klarica, Sikirić, Žganec (15), Čampara, Matulina, Lakić (11), Drežnjak (22), Ramljak (20), Šantelj (2)

Košarkašku senzaciju priredio je Zadar! U Beogradu je srušena Crvena zvezda, momčad s euroligaškom reputacijom, međutim, nisu mogli protiv nadahnutih Zadrana, koji su očito u glavama imali kako ništa ne mogu izgubiti ukoliko se opuste. I bi tako! Takvim su pristupom zatekli Zvezdu, nisu je se preplašili ni kad je u dvoboj krenula s četiri „trice”. Jer na pravi odgovor nije trebalo dugo čekati, počeli su na sličan način uzvraćati Drežnjak i Ramljak, kasnije i Lakić. I nakon vodstva domaćih 19:17, sve se okrenulo u drugi smjer, raspucao se Jordano koji je pogodio dvije trice u nizu i naslonio treću na otvaranju druge dionice! Jednu je dodao i Davis za velebnu zadarsku seriju 16:0! U nekoliko se navrata Zadar vraćao na tu prednost, svaki put kad bi Zvezda pomislila kako će uhvatiti prednost, pojavio bi se netko koga nisu očekivali. Tu već spomenutima valja pridodati Žganeca, opasnog i snalažljivog ispod obruča, ali i izvana. Stigla je Zvzeda jednom na svega minus 4, ali ih je opet s tri poena zaustavio Jordano. I onda opet „ streljana”m Drežnjak, Jordano, Ramljak i Lakić, odveli su Zadar na plus 19 u 28. minuti. Napravila je i Zvezda seriju 10:0, ali se Zadar nije planirao predati, pao je cijeli niz iznimno važnih poena uglavnom u trokutu, Drežnjak, Ramljak, Jordano. I unatoč tomu Zvezda je stigla minus jedan (91:92). Ali je Zadar izdržao tih minutu i po, bitnu „dvicu” stavio je Lakić, pa se nakon tih poena doista moglo početi slaviti. A na ovakav trijumf u Pioniru trebalo je čekati dvanaest godina, potpisao ga je onda i danas Danijel Jusup. A Zadar je još jednom igrao bez ozlijeđenog Luke Božića.

01. svibanj 2024 03:03