StoryEditorOCM
RegionalUZ POŠTIVANJE MJERA

Uspješno proveden seminar za izobrazbu lovaca: težak ispit položilo 18 lovaca i tri lovkinje

Piše Branko Božić
21. ožujka 2021. - 10:58

Premda su još uvijek na snazi mjere i propisi pandemije uzrokovane opasnim koronavirusom, Lovačkom savezu Zadarske županije, pošlo je za rukom uz striktno pridržavanje epidemioloških mjera, organizirati i provesti više nego uspješno bez ikakvih problema i prigovora u djelo prvi ovogodišnji seminar za izobrazbu lovaca.

Nastava kroz koju je u ovom turnusu prošlo 18 novopečenih kandidata lovaca, kao i tri lovkinje s prostora čitave Zadarske županije, u zadanom izvedbenom nastavnom planu, sadržavala je ukupno šest zakonom propisan područja, sa 125 nastavna sata teoretske i praktične nastave. Kao i do sada u sličnim prigodama teoretska nastava provodila se unutar prostorija LSZŽ, dok su budući lovci i lovkinje praktičnu nastavu iz oblasti balistike i streljaštva odradili unutar zadarskog strelišta letećih meta Žmirići, kojim inače gospodari zadarski streljački klub "Lovac".

Na svestrano zadovoljstvo polaznika i već dokazanih predavača članova Povjerenstva, kojeg su ovom prigodom činili predsjednik Damir Perić te članovi Roko Pavić, Davor Vranić, Slaven Vrdoljak, Milorad Alić i Rajko Zurak, sve je okončano više nego uspješno.

image
B.božić

Svi su polaznici u konačnici polučili izvanredne rezultate. Kažimo kako po cjenovniku kojeg je zadao Hrvatski Lovački savez, ispit za zvanje lovac košta 2.900 kuna, za lovočuvara 1.775 kuna te za ocjenjivača trofeja 2.525 kuna.

Obraćajući se po završetku izobrazbe okupljenim sudionicima seminara, predsjednik Povjerenstva ujedno čelnik LSZŽ mag.agr. Damir Perić je uz ostalo istaknuo.

- Za naglasiti je da smo ovog puta imali vrlo dobre kandidate, te da ste tako reći naprosto briljirali. Ja i moji suradnici, u prvom redu tajnik Pavić, kao i ovdje nazočni predavači prezadovoljni smo sa svime onim što ste pokazali, a to su pored znanja i ozbiljnost velika odgovornost naspram svih epidemioloških mjera. Hvala vam na odazivu, kojim ste postali članovi ne samo Zadarske županijske porodice lovaca, već i hrvatske porodice lovaca, koja ovog trena broji oko 60.000 članova - rekao je te nastavio:

- S obzirom da se je ovaj naš zajednički ovogodišnji turnus, odvijao u dosta složenim uvjetima korona krize, prvenstveno kao čovjek sam neizmjerno zadovoljan što je sve proteklo u najboljem redu, prvenstveno onom koji se odnosi na zdravstveno stanje.Svi mi koji smo sudjelovali na ovom projektu u protekla dva mjeseca, maksimalno smo ispoštovali mjere koje su bile na snazi, a koje smo pozorno pratili i provodili, vodeći se naputcima Kriznog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Nama je u planu, naravno ako nam to epidemiološka situacija dozvoli, već u mjesecu svibnju otpočeti sa drugom ovogodišnjom izobrazbom, jer za pozive lovca, lovočuvara i ocjenjivača trofeja vlada dosta velik interes - istaknuo Perić.

image
B.božić

Još je dometnuo kako se također posebno zahvaljuje nazočnim predavačima i ispitivačima, kao i čelnim ljudima zadarskog streljačkog kluba "Lovac", što su i ovom prigodom terene strelišta na Žmirićima stavili na raspolaganje budućem naraštaju zadarskih lovaca.

U znak sjećanja na ovaj događaj, predsjednik Perić je na posljetku na prigodan način trima mladim lovkinjama Antoniji Hrpalo, Petri Pešić i Lani Stipić uručio poklon monografiju pod nazivom "Lovstvo Zadarske županije".

LOVCI I LOVKINJE:

Dominik Alić, Mane Babić, Kristijan Boršo, Mate Brala, Ivan Buovac, Ivan Didović, Antonija Hrpalo, Marko Jukić, Borna Knez, Frane Lisica, Šime Stjepan Maletić, Bojan Malić, Luka Marinović, Marijo Maržić, Izet Murtić, Šime Pavlović, Petra Pešić, Dario Pešut, Lana Stipić, Lovro Strikić, Ante Tokić.    

                                                    

07. svibanj 2024 10:45