StoryEditorOCM
RegionalU TIJEKU OČEVID

Šakama ubio pacijenta u psihijatrijskoj bolnici, cure prvi detalji: ‘Sve se dogodilo u nekoliko sekundi‘

Piše Luka Benčić/JL
1. veljače 2024. - 12:30

U psihijatrijskoj bolnici u Kamporu na otoku Rabu, odnosno Županijskoj specijalnoj bolnici Insula, kako joj je puni naziv, u srijedu u večernjim satima došlo je do sukoba dvojice pacijenata uslijed kojeg je jedan od njih zadobio više udaraca u glavu te je, na žalost, preminuo.

Kako su priopćili iz bolnice, tragičan događaj zbio se oko 20.55 sati. Nakon kratkog verbalnog sukoba, pacijent je s nekoliko udaraca šakom udario drugog pacijenta i nanio mu teške ozljede, piše Jutarnji list.

Unatoč promptnoj intervenciji dežurne službe i poduzetim mjerama reanimacije te dolasku Hitne medicinske pomoći pacijent je preminuo, a osumnjičenika su policajci priveli u policijsku postaju na ispitivanje, kažu u bolnici.

"Cijeli događaj se prema izjavama zbio u svega nekoliko desetaka sekundi. Radi se o bolesnicima koji su bili na liječenju u takozvanom dobrovoljnom statusu, a tijekom samog liječenja nisu pokazivali neprimjereno niti agresivno ponašanje. Očevid je u tijeku.Obitelji preminulog izražavamo iskrenu sućut", rekli su u Županijskoj specijalnoj bolnici Insula.

image
Božo Radić/ilustracija/Cropix

U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj kazali su da su sinoć zaprimila dojavu da je u zdravstvenoj ustanovi na području otoka Raba zatečeno mrtvo tijelo muške osobe.

"Očevid je u tijeku, a u službene prostorije policije priveden je muškarac koji se dovodi u vezu s ovim događajem. Točan uzrok smrti spomenutog muškarca bit će utvrđen obdukcijom. Policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem kako bi se utvrdile sve okolnosti, kao i relevantne činjenica ovog događaja", rekli su u PU primorsko - goranske.

 

27. travanj 2024 21:05