StoryEditor
RegionalANDRIJA MARCELIĆ

Ravnatelj biogradske bolnice: "Od samih početaka pridržavamo se uputa nadležnih tijela, hvala svim djelatnicima na požrtvovnosti i odgovornosti"

Piše Specijalna bolnica Biograd na moru
30. ožujka 2020. - 20:54
Biograd, Zadar, 260320 Trenutna odluka Zupanijskog stozera civilne zastite je da grad Biograd zasad nece pod karantenu no Specijalna bolnica za ortopediju je zatvorena na 14 dana. Na fotografiji: Specijalna bolnica za ortopediju u Biogradu na moru.Luka Gerlanc/Cropix

Ravnatelj Specijalne bolnice u Biogradu Andrija Marcelić, koji je i sam završio u samoizolaciji, poslao je medijima priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

" Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na moru ovih dana preuzima važnu ulogu u borbi protiv širenja COVID-19 virusa. U tijeku je proces prenamjene bolnice, kako bi bolnica mogla imati primarnu ulogu u borbi protiv epidemije. U više navrata istaknuta je značajna uloga koju će preuzeti sama ustanova, kao i kadar koji će svakodnevno brinuti o stanju COVID-19 pozitivnih pacijenata.

Rad bolnice nakratko je prekinut, kako bi se opremile i pažljivo dezinficirale sve prostorije bolnice te kako bi se svi zaposlenici mogli pripremiti za prihvat prvih pacijenata s okolnog područja. Pripreme za prihvat pacijenata su detaljne, a sve u cilju pružanja najbolje medicinske skrbi oboljelim pacijentima u situaciji u kojoj se nalazimo.

Ovim putem želimo zahvaliti svim djelatnicima Bolnice, koji su u ovim, posebno zahtjevnim i emotivnim okolnostima pokazali svoju požrtvovnost, odgovornost, skromnosti spremnost na neupitnu podršku svima kojima zatreba liječnička pomoć.

Zahvaljujući trudu, radu i znanju naših djelatnika naša Bolnica prepoznata je prema kvaliteti zdravstvenih usluga koje pruža svim našim pacijentima, pa čak i izvan granica naše županije. U ovim zahtjevnim vremenima, u periodu kada će naš zdravstveni sustav morati pokazati svu svoju snagu i kada će naši  djelatnici i djelatnici svih bolnica u Hrvatskoj podnijeti najveći teret u suzbijanju širenja COVID-19 virusa sigurni smo da će naša Bolnica u suradnji s kriznim Stožerom civilne zaštite Zadarske županije dati značajan doprinos u rješavanju ove krize.

Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na moru od samih početaka pridržavala se uputa nadležnih tijela, tako su prema Odluci resornog ministarstva od dana 26. veljače zabranjeni sve posjete. Dana 18. ožujka donesena je Odluka o prestanku obavljanja svih operativnih zahvata, te o prestanku rada svih ambulanti (ortopedska, internistička, kardiološka, fizijatrijska ambulanta) i ambulantne fizikalne terapije.

Osim navedenog obustavljene su sve hospitalizacije, a zaprimljeni pacijenti zbog vlastite zdravstvene zaštite otpušteni su po brzom postupku. Usprkos provođenju i pridržavanju svih protuepidemijskih mjera, na žalost, 24. ožujka potvrđen je prvi pozitivni nalaz na COVID-19.

Utvrđeno je da se zaraza proširila od pacijenata koji u trenutku prijema u bolnicu nisu imali simptome karakteristične za zarazu COVID-19 virusom. Naša bolnica spremna je COVID-19 pozitivnim pacijentima pružiti najbolju moguću skrb i sve naše resurse uložit ćemo u obustavu širenja virusa. Vas, naše drage sugrađanke i sugrađane molimo da nam pomognete pridržavanjem uputa nadležnih tijela- stoji u dopisu ravnatelja Marcelića.

#BIOGRADSKA BOLNICA#ANDRIJA MARCELIĆ

Izdvojeno

06. srpanj 2020 13:21