StoryEditorOCM
RegionalELEKTRONSKA SJEDNICA

Na dnevnom redu skupštine tri točke: smanjuju plaće, ‘režu‘ financiranje udruga, vijećnici se odriču naknade, plaća ide ‘dolje‘ županu i zamjenicima 

Piše Iva Ivanac
9. travnja 2020. - 10:07

U četvrtak se održava 17. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine na čijem su dnevnom redu tri točke. Vijećnici će raspravljati o posebnim mjerama za korištenje proračunskih sredstava Zadarske županije u cilju prilagodbe uvjetima u vrijeme epidemije koronavirusa, o obustavi isplate naknade vijećnicima za travanj 2020. godine i o izmjeni Odluke o visini osnovice za obračun plaće dužnosnika Zadarske županije. 

Župan Božidar Longin je u srijedu na konferenciji Stožera civilne zaštite kazao kako će se sve plaće zaposlenicima i ustanovama kojima Županija osigurava plaće smanjiti za deset posto, ukinuti će se i naknade za upravne vijeća i nadzornih odbora u kojima je županija većinski vlasnik se ukidaju, naknade vijećnicima za travanj u iznosu od 88 tisuća kuna također se ukidaju i direktno idu za pomoć OB Zadar, ukida se financiranje svih udruga i ustanova po raspisanim javnim natječajima i obustavlja se ili ukida plaćanje za razne manifestacije i događanja bilo kulturna, sportska ili turistička za vrijeme trajanja pandemije, odgađa se daljnje provođenje postupka za dodjelu javnih priznanja. Naveo je i smanjenje osnovice plaće za 10 posto sebi i svojim zamjenicima u iznosu od 8300 kuna. 

26. travanj 2024 19:47