StoryEditorOCM
RegionalTIJEKOM GODIŠNJEG

Istaknuti HDZ-ovac priveden zbog nasilja u obitelji. Njegova općina i roditelji su u šoku, sve je komentirao i premijer

Piše Vijesti SD/ JL
28. prosinca 2023. - 18:41

U Požegi trenutno prolazi kriminalističko istraživanje vezano uz prijavu obiteljskog nasilja, a Vjekoslav Potočanac, rukovoditelj lokalnog Zavoda za socijalnu skrb, priveden je zbog iste.

Poziv policiji o nasilju nad njom i, navodno djecom, odaslala je jutros njegova supruga dok je on bio na putu za posao kako bi porješavao neke stvari.

Potočanac je istaknuti član HDZ-a i predsjednik Općinske organizacije u Općini Velika u kojoj je do dolaska na mjesto šefa CSS-a radio kao pročelnik.

Za sada nema mnogo pojedinosti o samom slučaju; osim da se dotični trenutno nalazi na ispitivanju.

U njegovu mjestu stanovanja nadomak Požege su ostali u šoku kad su vidjeli policijski auto u njegovu dvorištu, a totalno šokirani su i njegovi roditelji. Policija ih je danas u popodnevnim satima nazvala da im je sin sad i službeno uhićen.

- Naš sin je sad ispao kao neki obiteljski nasilnik i siledžija. A to nije nikako. Ne živimo s njima u njihova četiri zida već dijelimo dvorište, ali mogu garantirati da fizičkog nasilja sigurno nije bilo. A verbalnih prepirki? Možda je bilo svađa, a tko se danas ne posvađa. No vjerujte, Vjekoslav je osoba koja čak ni ton ne povisuje. Ipak je na čelu važne institucije i treba biti primjer drugima. Što reći na sve? Iza sina i snahe je 15 godina braka i četvero sretne djece koja će zbog svega sad najviše patiti. Ujutro je on normalno otišao put Požege, a kasnije sam doznao da je snaha već rano ujutro spakirala kofere i planirala napustiti dom i njega. U međuvremenu je okrenula broj policije. U dvorište su policajci došli s jednim vozilom i jednim kombijem. Sina više nije bilo u kući, a nije bilo ni mene, pa ga je moja žena nazvala na mobitel da dođe kući jer da je u dvorištu policija i da ga trebaju - rekao je za Jutarnji list otac uhićenog Vjekoslava Potočanca.

Na upit je li se čuo sa snahom i gdje je sada ona, kazao je da se odselila odmah u drugi stan, na drugu adresu.

Nakon nedavne sjednice Vlade, premijera Andreja Plenkovića su upitali novinari što misli o spomenutom slučaju.

"Kako bih mogao znati o čemu je riječ, stvarno ne znam, nemam informacija", odgovorio je premijer.

Inače, za portal Danas.hr iz njegova požeškog ureda Zavoda za socijalnu skrb su im rekli da je Potočanac na godišnjem odmoru te da ga sutra očekuju na poslu.

26. travanj 2024 03:57