StoryEditorOCM
KalelargaDOBRA PROGNOZA

Danas ugodno i toplo, a onda dolazi promjena, pljuskovi i grmljavina

17. rujna 2023. - 08:42

Danas će biti pretežno sunčano i vrlo toplo. Uz jači dnevni razvoj oblaka lokalno je moguć poneki pljusak, uglavnom u gorju te u Istri. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla.

Vjetar uglavnom slab, na Jadranu ponegdje umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, osobito u Dalmaciji. Najviša dnevna temperatura većinom od 26 do 30 °C.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, prvi dan novog tjedna obilježit će pretežno ili djelomice sunčano te iznadprosječno toplo vrijeme. 

- Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Potkraj dana i u noći na utorak na sjevernom Jadranu moguća je kiša ili poneki pljusak. Puhat će slab i umjeren jugozapadni, na istoku i jugoistočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka na kopnu od 12 do 17, duž obale i na otocima između 18 i 22 °C. Najviša dnevna između 26 i 30 °C - piše na stranicama DHMZ-a.

Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a, za HRT je prognozirala i kakvo nas vrijeme očekuje u idućim danima. 

"Na kopnu će još u ponedjeljak prevladavati sunčano, no sa zapada će tijekom dana stizati sve više oblaka. Zapuhat će jugozapadni vjetar, a temperatura još malo porasti, pa će ponegdje opet biti vruće. U utorak nestabilno, lokalno s pljuskovima i grmljavinom uz malo nižu temperaturu, a u srijedu djelomice sunčano i uglavnom suho.

I na Jadranu će početak novog tjedna obilovati sunčanim vremenom, uz postupno naoblačenje sa zapada. Zapuhat će jugo, najprije na sjeveru, a u utorak i drugdje duž obale, pri čemu će lokalno na sjevernom i srednjem dijelu biti i pljuskova praćenih grmljavinom. U srijedu ponovno sunčano te uglavnom suho, a pod Velebitom će nakratko zapuhati i bura", prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

27. travanj 2024 12:09