StoryEditorOCM
KalelargaEUROPSKI PROJEKTI

U četvrtak započinju restauratorski radovi na Sfingi, Vruljica će biti gotova za osam mjeseci, a Poliklinika dobiva WiFi!

Piše Iva Ivanac
9. ožujka 2022. - 12:46

Pročelnik Upravnog odjela za EU fondove, Ante Ćurković, na Kolegiju gradonačelnika pojasnio je u kojoj su fazi europski projekti koji se odvijaju na području Zadra. 

- Početkom veljače započeli smo s izvođenjem radova u sklopu projekta Izgradnja infrastrukture poduzetničke zone Crno - faza I. Radi se o kapitalnom projektu Grada Zadra, vrijednom 35,3 milijuna kuna koji je financiran iz ITU mehanizma. Završetak radova na prvoj fazi, kojom će se aktivirati pet kazeta površine 25 hektara, očekujemo do kraja godine, kazao je Ćurković koji očekuje da će se svi radovi biti gotovi u ugovorenom roku. 

- U sklopu projekta INCLUSIVE PLAY na području Zadra dobit ćemo prvi senzorički park za djecu s poteškoćama u razvoju, treći takve vrste u RH. Sva projektna dokumentacija i troškovnici su spremni, a do kraja ovog ili početkom sljedećeg tjedna objavit ćemo postupak javne nabave za radove, te nakon tjedan dana i postupak za isporuku opreme. Nadamo da ćemo u naredna dva mjeseca imati sklopljene ugovore i početi s radovima za koje smo predvidili rok od četiri mjeseca, nakon čega slijedi isporuka opreme. Očekujemo da ćemo kroz osam mjeseci imati funkcionalan park. Procjena vrijednosti radova je 1,4 milijuna kuna, a što se tiče opreme, njena vrijednost je 1,2 milijuna kuna, istaknuo je Ćurković dodajući kako se na tom području kreće i s realizacijom kišnih vrtova.

Na natječaju Europske komisije Grad Zadar je dobio vaučer od 15 tisuća eura za WiFi mrežu u sklopu projekta WiFi4EU. U suradnji s Općom bolnicom Zadar dogovoreno je 16 točaka unutar Poliklinike.

- Ovo je jako dobra suradnja i značajna investicija, s obzirom da će unutar bolnice, koja ima značajnu površinu, svi sugrađani   imati osiguran besplatan WiFi, kazao je Ćurković dodajući kako u četvrtak započonju konzervatosrki radovi na Sfingi u sklopu projekta RECOLOR. 

- Rekonstruirat će se čak i dijelovi koji su izvorno postojali, a u međuvremenu ih više nema. Dodatno pripremamo nabavu za obnovu zida i ograde, te moramo riješiti situaciju s vodom koju imamo na tom dijelu. U sklopu istog projekta radimo i projektno-tehničku dokumentaciju za uređenje parka Sfinga, kazao je Ćurković dodajući kako je napravljen i video za promociju Sfinge i tog dijela Brodarice.

28. travanj 2024 13:44