StoryEditorOCM
KalelargaGRADSKO VIJEĆE ZADRA

"Plan za Maraska park" skinut s dnevnog reda. Rubeša predložio da se nikad i ne vrati jer su to "okupatori, a ne investitori"

Piše P.O.
29. studenog 2023. - 09:43

Odmah na početku jutrošnje sjednice Gradskog vijeća Zadra s dnevnog reda su skinute izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja "Maraska park". Takav je prijedlog dao Danijel Radeta i to zato što je Prostorni plan Grada Zadra dan prije stavljen na javni uvid.

U ime Kluba HDZ-a Bruno Milin je bio protiv jer se, kako je rekao, radi samo o početku izrade plana pa nema smisla skidati ga s dnevnog reda ne znajući što se to skida.

- Dajemo šansu svakom investitoru, pa i ovom, da vidimo kakve bi te izmjene i dopune bile, pa da onda o tome odlučimo, rekao je Milin.

Ante Rubeša je predložio da se "Maraska park" skine i nikada više ne vrati jer su to "okupatori, a ne investitori".

- Mi moramo hotele graditi na mjestima postojećih građevina, koao što su Poliklinika, Dom Zadarske županije, predložio je Rubeša.

Vi ste protiv ovog plana, rekao je Daniel Radeta i izjavio da je HDZ prevario investitora, jer se šest mjeseci čekalo da se plan stavi pred Gradsko vijeće i to na intervenciju Andreja Plenkovića, kad je već PP Grada na javnom uvidu.

- Mi smo rekli: najprije hotel, a onda izmjene plana. Hotel je sada pri kraju izgradnje i nema razloga ne razgovarati o izmjenama plana, a Plenković niti je mogao niti je na to utjecao, rekao je gradonačelnik Branko Dukić.

Većinom glasova (13:10), izmjene i dopune "Maraska parka" su skinute s dnevnog reda

27. travanj 2024 18:19