StoryEditorOCM
KalelargaREKORDAN BROJ

Imamo 32 novo oboljela od korone, najviše do sada! Čak 22 u Zadru. Dr. Medić: vrlo je teško u ovome trenutku situaciju kontrolirati!

Piše SCZZŽ
5. rujna 2020. - 14:05

Na području Zadarske županije je 32 novozaraženih osoba koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite Zadarske županije. 

Sve osobe uglavnom su kontakti s ranije oboljelim osobama, a izolaciju provode na području Grada Zadra (22), Grada Biograda (1) te općina Bibinje (1), Galovac (1), Gračac (1), Kolan (3), Posedarje (1), Ražanac (1) i Sv. Filip i Jakov (1).

U samoizolaciji je 714 osoba, nadzor je završio za njih 6592, a tijekom jučerašnjeg dana testirano je 227 uzoraka.

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 20 bolesnika oboljelih od COVID-19, od kojih je jedan na respiratoru.

U ovome trenutku na području Zadarske županije 165 osoba zaraženo je koronavirusom, a do sada je ozdravilo njih 383.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

„Brzina kojom će se epidemija širiti u ovome trenutku najviše ovisi o ljudima i njihovom ponašanju, a ne samo o zdravstvenom sustavu i epidemiološkoj službi koja nadzire pozitivne osobe i njihove kontakte. U ovom trenutku postoji određeni broj ljudi koji imaju simptome, ali se ne javljaju zdravstvenoj službi. U ovom dijelu epidemije preporučujemo svim stanovnicima koji osjete bilo kakve simptome koronavirusa da se, dok ne odu na testiranje ili uopće ne odu, ponašaju kao da su zaraženi i da se sami stave u izolaciju.

Povećani broj oboljelih povećava i broj njihovih kontakata i vrlo je teško u ovome trenutku tu situaciju kontrolirati. Zato još jednom molim sve naše sugrađane da se ponašaju odgovorno, da smanje broj kontakata ukoliko sumnjaju da su bili u blizini zaraženih osoba, da u zatvorenim prostorima nose zaštitne maske i drže propisanu distancu. Odgovornost prema okolini u ovome je trenutku najvažnija“, poručio je voditelj Službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo Zadar dr. Alan Medić.

03. svibanj 2024 00:05