StoryEditorOCM
KalelargaKORONA KAOS

Čulina:"Pacijenti ne trpe zbog izvanrednog stanja u bolnici. Uspjeli smo smanjiti liste čekanja na magnet i CT, a pregledi se odrade za dva mjeseca"

Piše AVŠ
20. travnja 2021. - 22:14

U bolnici trenutno rade tri COVID odjela te COVID JIL, a u pripremi je i četvrti ako se za njim ukaže potreba. Na pitanje pate li zbog toga pacijenti, uskraćeni za normalan rad bolnice, Čulina je rekao: 

- Svaki hitni i onkološki pacijent bit će obrađen bez obzira na izvanredno stanje koje imamo, a to je u ovom trenutku najvažnije. Što se ambulantnih pregleda tiče, tu je sigurno smanjen broj, ali ne pretjerano,  već za 10-ak posto. Ali, ne bih rekao da pacijenti trpe- kazao je ravnatelj bolnice koji je iznio i iznenađujući podatak: unatoč kaosu i pandemiji, liste čekanja u zadarskoj bolnici su- smanjene!

- Liste za magnet su sada svega do dva mjeseca, prije je to bilo godinu i pol do dvije. Isto tako, na radiologiji su postavljanjem novog uređaja CT-liste smanjene na četiri mjeseca, ranije je također bilo godinu i pol. Nadamo se da ćemo i to uspjeti smanjiti. I svi internistički pregledi su odrađeni u roku od dva mjeseca- kazao je Čulina.    

27. travanj 2024 05:36