StoryEditorOCM
ForumANTE RAMLJAK PONUDIO OSTAVKU

U Banskim dvorima cijelu večer traju sastanci o budućnosti Agrokora, odlazi li izvanredni povjerenik?

Piše Goran Penić, Jutarnji.hr
20. veljače 2018. - 22:40
agrokor_dobavljaci2-211217

Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, izvanredni povjerenik u Agrokoru Ante Ramljak u utorak je Vladi ponudio ostavku. Kako također doznaju, u Banskim dvorima cijele večeri traju sastanci o situaciji u posrnulom koncernu i njegovoj budućnosti.

Sam Ramljak je prisustvovao tim sastancima s Vladinim dužnosnicima, a iz zgrade Vlade izašao je oko 21:20, i to na stražnji izlaz.

Informacija o Ramljakovoj ostavci stiže nakon niza špekulacija o njegovoj sudbini u posrnulom koncernu nakon što su objelodanjeni podaci o kontroverznom angažmanu konultanata za AlixPartners, tvrtku koja vodi restrukturiranje Agrokora. Među tim konzultantima je i tvrtka Texo Management, u kojoj je Ramljak bio zaposlen prije imenovanja za izvanrednog povjerenika.

Prije dva tjedna Ramljak je svu dokumentaciju o konzultantima donio u Vladu premijeru Andreju Plenkoviću, koji je tada rekao da je naložio analizu nakon koje će odlučiti što dalje.

Ramljak je za izvanrednog povjerenika došao 10. travnja prošle godine, a prema Lex Agrokor, ima rok do 10. travnja ove godine za postizanje nagodbe s vjerovnicima, no nedavno je stigla najava da će iskoristiti zakonsku mogućnost i zatražiti od suda produljenje roka za nagodbu do 10. srpnja kako bi se do tada moglo formirati Stalno vjerovničko vijeće.

Nešto ranije u utorak, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković potvrdio je da je u Vladi 'uži krug' ljudi s premijerom Plenkovićem održao sastanak o Agrokoru, a o bilo kakvim premijerovim odlukama najavio je da će se 'sve saznati na vrijeme'.

26. travanj 2024 07:42