StoryEditorOCM
ForumJEZIVA NESREĆA

Ovo je vozač autobusa smrti kod Venecije - prije nesreće objavio fotografiju i poruku, evo što kažu svjedoci...

Piše PSD
4. listopada 2023. - 11:08

Najmanje 21 osoba je poginula, a dvadesetak je ozlijeđeno, u stravičnoj nesreći u Italiji. Užas se dogodio kada je autobus koji je prevozio turiste sletio s nadvožnjaka u blizini Venecije i zapalio se.

Autobusom je upravljao Alberto Ricoto, 40-godišnjak iz Trevisa, koji je i sam smrtno stradao u nesreći. Neposredno prije nje, on je na Facebooku objavio sliku na kojoj se vidi u kampu Hu u Margeri, uz natpis "Shuttle to Venice".

Talijanski mediji prenijeli su kako se nesreća dogodila: automobili u koloni na nadvožnjaku i između njih autobus koji pravi čudan pokret, kamere postavljene na putu snimaju ga dok se "pretjeranom brzinom", kažu oni koji su pogledali snimku nesreće. I na kraju pada na desnu stranu.

Svjedoci su opisali šta se događalo s autobusom u sekundama prije nesreće i svi su se složili da je posrijedi bilo nešto čudno, što nije imalo smisla u tom trenutku. Upravo zbog toga spominje se mogućnost da je vozač zaspao ili da mu je pozlilo. Točan odgovor dat će analiza video snimke s kamere koja je bila u autobusu.

Corriere della Sera javlja da se medijima javila i žena koja tvrdi da zna što se dogodilo, kao i da su neki svjedoci vidjeli kako se autobus zapalio na rampi nadvožnjaka, ali vozač nije mogao stati jer je bio stisnut između drugih automobila u redu.

U tom trenutku je navodno prilikom manevra izgubio kontrolu, izletio s kolnika i pao. Međutim, među prvim svjedočanstvima koja su prikupili istražitelji nema potvrde da je vozilo gorjelo prije nesreće - javlja Kurir.

02. svibanj 2024 07:43