StoryEditorOCM
ĐiradaBLAGDAN SV. MARTINA

Pet zadarskih vinarija iz Polače, Nadina, Petrčana i Zadra pozivaju ljubitelje vina na Martinje, prijave su do 8 studenoga, evo što sve pripremaju

Piše M.K.
28. listopada 2023. - 20:55

Vinarije na zadarskom području pripremaju se za Martinje. Ove godine za posjetitelje i ljubitelje vinske kapljice osmislili su poseban program, u organizaciji Udruge vinara i vinogradara Zadarske županije.

Pet vinarija: PZ Masvin Polača Kakma, Vinarija Škaulj Nadin, Degarr Winery Zadar, Kraljevski vinogradi Petrčane i Vina i likeri Fiolić Zadar 11. studenog primat će u posjetu goste prema prethodnoj narudžbi u vremenu od 11 do 23 sata.

Najave zainteresiranih primaju se do 8. studenog. Gosti će se dočekati s čašom mladoga vina gratis, a zadržavanje, obilazak i kušavanje vina u dogovoru s vinarijom predviđen je u trajanju od jednog do tri sata.

image

Martinje u vinarijama

Udruga Vinara/Slobodna Dalmacija

U komercijalnom programu po cijeni od 11 eura uključena su dva mlada vina po 1,5 dcl uz prikladno jelo (gulaš i sl.), a gosti po cijenama vinarije mogu kupiti i kušati i druga vina, te ostale proizvode.

Dobrog raspoloženja i druženja pri tom sigurno neće izostati, a prigoda je to i da se obiđu neke od najboljih zadarskih vinarija i na licu mjesta uvjeri u "renesansu" vinarstva Zadarske županije zadnjih godina, ističe Radoslav Bobanović, predsjednik Udruge vinara zadarske županije.

27. travanj 2024 20:41