StoryEditorOCM
ĐiradaJAVITE SE

Otovoren natječaj za dodjelu priznanja istaknutim volonterima/kama i organizatorima volontiranja na području Zadarske županije

Piše Zadarski.hr
10. studenog 2021. - 14:24

Volonterski centar Zadar i ove godine objavljuje natječaj za dodjelu priznanja istaknutim volonterima/kama i organizatorima volontiranja na području Zadarske županije.

Priznanje „Volonterska ruka“ se dodjeljuje organizacijama i volonterima/kama koji/e doprinose razvoju i promociji volonterstva. Volonterski centar se ovim putem želi upoznati s radom volontera/ki i organizacija koje organiziraju volontiranje na području naše županije, ali ujedno i potaknuti razvoj novih volonterskih akcija i programa.

Vrednovanjem doprinosa pojedinca i organizacija doprinosi se afirmaciji volonterstva. Želja nam je potaknuti organizacije da se što više usmjere ka volonterskom potencijalu te da se njihov rad i trud dosad, ali i u budućnosti, cijeni i nagrađuje. Na natječaj za dodjelu Priznanja „Volonterska ruka“ mogu se prijaviti organizatori volontiranja odnosno udruge, zaklade i fondacije, ustanove i svaka druga pravna osoba iz čijeg osnivačkog akta proizlazi da nije osnovana s ciljem stjecanja dobiti (neprofitna pravna osoba) s područja Grada Zadra i Zadarske županije.

Organizacije u priloženom obrascu mogu prijaviti same sebe ili mogu prijaviti druge organizacije za koje smatraju da su zaslužile nagradu za svoj razvoj i promociju volonterstva na području Zadra i Zadarske županije.

Prijaviti se mogu dakle:

- Organizacije koje u svoj rad uključuju volontere/ke

- Organizacije koje organiziraju volonterske akcije, humanitarne akcije, djeluju na području razvoja solidarnosti i humanosti te razvoju civilnog društva - Organizacije koje zadovoljavaju potrebe različitih potrebitih korisnika/ica

- Organizacije koje djeluju na području razvoja zajednice i aktivnosti za zajednicu

Obrasci se mogu preuzeti na web stranici Volonterskog centra Zadar. Volonterski centar Zadar Jurja Bijankinija 7 Tel.: 023 250 830 E-mail: info@vczd.org

Nakon primitka svih nominacija Partnersko vijeće pri Volonterskom centru će izabrati organizaciju čije je djelovanje najviše doprinijelo razvoju volonterstva i uključivanju volontera/ki u dosadašnjem radu te volontera/ki koji/e su se posebno istaknuli u radu organizacije.

Obavještavamo sve zainteresirane da obrasce za prijavu te upute za prijavitelje mogu pronaći na našoj web stranici www.vczd.org, te da ih potom ispunjene pošalju na našu e-mail adresu info@vczd.org najkasnije do 29.11.2021. godine. Dodjela Priznanja „Volonterska ruka“ održati će se 3. prosinca 2021. u Kneževoj palači s početkom u 13 sati. 

03. svibanj 2024 14:16