StoryEditorOCM
4 kantunaTRENIRA PO ZVIZDANU

Trener Veronike Šokote: Da smo imali uvjete za treniranje na Svjetskom prvenstvu osvojila bi srebro! Kriv je Grad Zadar i svi oni koji ga vode...

Piše Zadarski.hr
7. rujna 2022. - 11:33

Konferencija za medije o velikim uspjesima atletičarki Veronike Šokote i Anite Odžaković AŠK Zadar pretvorila se u veliku kritiku gradskim vlastima. 

- Veronika je postigla značajne uspjehe gdje je Veronika u juniorskom svjetskom vrhu. Svi koji smo u sportu znamo da nije lako ući u seniorski vrh, ali sve govori da će ona po svom genetskom potencijalu i ostvariti, ali nažalost ne u Zadru. Tri godine mi ne znamo kad ona može doći bacati koplje. U nedjelju ide na memorijal Boris Hanžeković, a ja ne znam kad će sutra bacati. Svi nas tapšu po leđima, ali recite mi kad mi bacamo?! Normalno je da ona i njeni roditelji žele da napreduje, ali nažalost u Zadru to nije moguće. Mi nemamo nikakve uvjete.

Optužujem Grad Zadar i sve one koji ga vode da je ona izgubila medalju u Caliju zato jer nismo mogli raditi tehničko usavršavanje. Da smo kvalitetno radili i imali mir na bacalištu, sigurno bi došla do srebrene medalje. Rekli su nam da imamo termine od 11 do 3, po zvizdanu! Ne mogu zamisliti da najbolja sportašica grada trenira na plus 35. Mi krećemo u novu sezonu i idemo na medalje, ali kad dođe tehnički dio mi ne možemo razmišljati je li ona može ili ne bacati. Postoji dobra volja, ali je problem u njenoj realizaciji. Ova djevojka zaslužuje uvjete!, kazao je Predrag Saratlija dodajući kako su s Višnjika izbačeni jer se pod pritiskom nogometnog lobija napravila umjetna trava na nogometnom terenu. Kazao je i kako je atletski savez tada apelirao da se ta odluka ne provede u djelo, ali nisu uspjeli. 

USKORO OPŠIRNIJE...

27. travanj 2024 15:08