StoryEditorOCM
4 kantunaNACIONALNI STOŽER

Stigli novi podaci: u posljednja 24 sata zabilježen 291 slučaj zaraze, dvije osobe su preminule, još se čekaju podaci iz Zadra

Piše PSD
10. rujna 2020. - 10:14

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je nove podatke o koronavirusu u Hrvatskoj.

U posljednja 24 sata zabilježen je 291 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2567.

Među njima je 320 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 27 pacijenata.

Dvije osobe su preminule.

U zadnja 24 sata oporavilo se 309 pacijenata.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 12.917 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 208 preminulo, a 10.142 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 8711 osoba.

Do danas je ukupno testirano 205.256 osoba, od toga 4118 u posljednja 24 sata.

Podsjetimo, jučer je Stožer objavio da imamo 341 slučaj zaraze, a tri su osobe preminule.


Stanje po županijama 10. rujna 2020.:

Bjelovarsko-bilogorska županija - 17 novih slučajeva zaraze

Požeško-slavonska županija - 14 novih slučajeva zaraze

Osječko-baranjska županija - 9 novih slučajeva zaraze

Vukovarsko-srijemska županija - 5 novih slučajeva zaraze

Koprivničko-križevačka županija - 4 nova slučaja zaraze

Sisačko-moslavačka županija - 2 nova slučaja zaraze

Splitsko-dalmatinska županija- 61 novi slučaj zaraze

Istarska županija - 9 novih slučajeva zaraze

image
Vojko Bašić/Ilustracija/Cropix

Bjelovarsko-bilogorska županija

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Osam novozaraženih osoba s područja je općine Rovišće, 7 ih je s područja grada Bjelovara, jedna novooboljela osoba s područja je općine Đulovac, a jedna iz Velikog Trojstva. Šesnaest novooboljelih osoba kontakti su ranije zaraženih koronavirusom. Tri osobe u međuvremenu su se oporavile i skinute su s evidencije oboljelih, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 5 novih pozitivnih osoba na covid-19 (1 osoba iz Vukovara, 1 iz Štitara, 1 iz Đurića, 1 iz Vinkovaca i 1 iz Andrijaševaca). Preminulih osoba nema. Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 673, od kojih je 580 osoba izliječeno, a ukupno je 14 preminulih osoba. Trenutno je u županiji 9 osoba hospitalizirano zbog bolesti covid-19, priopćio je županijski stožer.

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđena četiri nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a riječ je o kontaktima ranije pozitivnih osoba s koprivničkog i križevačkog područja.

Četiri osobe su proglašene zdravima, na bolničkom liječenju su četiri osobe, a u ovom trenutku na području županije je 41 aktivnih slučajeva. Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 185 slučajeva bolesti covid-19, a u samoizolaciji trenutno se nalazi 136 osoba, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

Osječko-baranjska županija

Čak 281 uzorak testiran je u zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek te još 70 u laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije (ukupno 351), a od toga je devet bilo pozitivno na koronavirus. Po dvije novozaražene osobe imaju prebivalište na području Grada Osijeka i Općine Gorjani, dok je po jedna osoba s područja gradova Đakovo, Beli Manastir i Valpovo te općina Draž i Semeljci.

Kao i dan ranije, na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 20 pacijenata oboljelih od covida-19 od kojih su dva na respiratoru.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 119 slučajeva zaraze koronavirusom, 106 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 13 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 325 osoba, a ukupno je testirano 6928 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 145 uzoraka, od kojih je 14 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Sisačko-moslavačka županija

Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji dvije su novooboljele osobe od zarazne bolesti covid-19. Osobe su s područja grada Petrinje, prijavio je županijski stožer civilne zaštite.

Splitsko-dalmatinska županija

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 616 obrađenih testova danas je 61 novooboljela osoba pozitivna na COVID infekciju i to iz Splita 32, Kašela 7, Makarske 2, Omiša 2, Sinja 5, Solina 4, Trilja 1, Trogira 1, Dicma 1, Dugopolja 1, Hrvaca 1, Klisa 1, Muća 1, Podstrane 1 i Tučepi 1 osoba.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je jedna ženska osoba stara 85 godina koja se nalazila na respiratoru. Preminula osoba nije imala prebivalište na području Splitsko-dalmatinske županije.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 333 uzoraka briseva (200 za administrativne potrebe) na covid-19, od kojih je potvrđeno 9 novozaraženih osoba.

U svim slučajevima radi se o osobama iz mjera samoizolacije ili su bliski kontakt već poznate pozitivne osobe.

Kod 2 strana državljana testiranjem za administrativne potrebe potvrđen je pozitivan nalaz. U tijeku je postupak povratka u matičnu državu.

Mjere samoizolacije radi covid-19 pozitivnih učenika određene su za 2 razreda i izloženo nastavno osoblje iz Buzeta (Osnovna škola „V. Gržalja“ Buzet i Srednja škola Buzet). U tijeku je provođenje protuepidemijskih mjera i dekontaminacija prostora.

Radi covid-19 pozitivne osobe koja je sudjelovala u sportskom natjecanju kluba iz Labina u nedjelju, u tijeku je epidemiološka obrada i određivanje mjera samoizolacije za učesnike tog natjecanja.

Izliječene su 3 osobe.

Trenutno je 64 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 340 osoba.

26. travanj 2024 22:09