StoryEditorOCM
4 kantunaAFERA "ROKO PRČ"

Marjana Botić: Neka građani Zadra znaju koliko su svojeg novca izdvojili za Dukićev i Palekin izlet u Ameriku, evo tko se sve časti u New Yorku!

Piše Zadarski.hr
27. listopada 2023. - 19:43

Nezavisna gradska vijećnica sa liste Akcije mladih Marjana Botić uputila je obrazloženu nadopunu inicijative s aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća Grada Zadra održane 17. listopada.

- Na prošloj sjednici gradskog vijeća 17. ovog mjeseca, na aktualnom satu predložila sam inicijativu da se direktoru Turističke zajednice grada Zadra Mariu Paleki oduzmu sredstava od boravišne pristojbe i da se oduzeta mu sredstva rasporede kao nagrada na djelatnike Čistoće na terenu, te na medicinsko osoblje Hitnog bolničkog prijema OB Zadar - koji su za razliku od Paleke koji za turizam nije radio ništa; upravo ti djelatnici podnijeli najveći teret turističke sezone u Zadru.

Nažalost u Zadru ne moraš biti vidoviti Milan a da pogodiš da će prijatelji gradonačelnik Dukić i Paleka TZ učiniti upravo suprotno. Naime tjedan kasnije sa svojim lokalnim društvancem iz buffeta, premjestili su se u nešto „elitni“ restorančić, što ne bi bilo toliko glupo da ovaj nije smješten u New Yorku  i da izlet nisu platili javnim novcem, tobože promovirajući zadarski turizam.

image

Druženje u New Yorku

Instagram/Slobodna Dalmacija

Možeš mislit‘; iz slika koje su dospjele u javnost, vidljivo je da su druženja bila u neformalnoj i intimnoj zezanciji, uz crno vino i bijelo, između nekih desetak do dvanaestak ljudi, koliko ih otprilike na izlet i uputilo, uz možda dva poznata iz New Yorka (svaki našijenac bi ih u New Yorku našao za pozvati na besplatnu klopu našao kud i kamo više, ali ovi se valjda nisu ni potrudili ikog zapravo zvati. Nisu ludi pa da ne mogu za naše pare, mirno večerati i zabaviti se, usudila bih se primjetiti).

Stoga sad moram svoju inicijativu za oduzimanje prava na raspolaganje javnim novcem Mariu Paleki, nadopuniti pitanjem o cijeni gore opisane ždere društvanca na Manhattnu zajedno sa letom, spavanjem, eventualnim dnevnicama za težak rad i tako… Neka građanke i građani Zadra znaju koliko su točno svojeg novca izdvojili za Dukićev i Palekin izlet u Ameriku, a možda ćemo neke novce i uspjeti spasiti od tih dvoje vrhunskih organizatora i stručljaka za turizam.

image

Druženje u New Yorku

Instagram/Slobodna Dalmacija

Kako se društvance iz restorana ne bi izvuklo od odgovora, mantrom kako to nije platio Grad Zadar, nego (Hrvatska) turistička zajednica RH ili Ministarstvo turizma, isto pitanje šaljem i na te dvije adrese budući se svakako radi o suludom trošenju javnog novca, na izlet koji je čak i za lokalne standarde – jadan; o čemu kao dokaz prilažem javnosti dostupne fotografije di se vidi da je bilo bolje da na taj način zadarski turizam nisu išli promovirati i tako nas svih sramotiti...

U očekivanju hitnog odgovora, nezavisna gradska vijećnica sa liste AM, Marjana Botić.

02. svibanj 2024 12:22