Overlay
Kašmir ili vuna

Pletene haljine obgrlit će vaše obline i siluetom ponuditi suptilni seksepil: mali uvod u trend sezone

Piše Stil
Foto & Other Stories
14. rujna 2020. - 15:10

Jedan od najuočljivijih trendova sezone je sitno pletivo, po mogućnosti kašmir, ali najvažnije je da je tanko i jednostavno. Nose se pleteni grudnjaci s kardiganima iste boje i materijala, suknje i pletena sportska odjeća. Trend kojemu ćemo se ipak posvetiti danas je pletena pripijena haljina.  

image
Bottega Veneta
Bottega Veneta

Jedna struja Instagram influencerica obožava minimalizam i u tom svijetu apsolutni hit, već se naslućivalo prošle sezone, su ove haljine, a dizajneri su to uočili i na revijama smo imali priliku vidjeti ih u svim bojama i kombinacijama.  

image
Mango haljina
Mango haljina

Za razliku od pripijenih Herve Leger primjera kakvi su se nosili prije 10-ak godina i kakve još povremeno nose članice Kardashian Jenner klana u ovom trendu nema mjesta dodatnim ukrasima, brojnim seksi izrezima, kožnim detaljima ni zakovicama. Isto tako haljina prelazi minimalno duljinu koljena, a može biti i do poda što je čini zgodnom i za posao.

image
& Other Stories
& Other Stories

Inspiririrana je i stilom 90-ih kada su vladale ravne linije i monokromatski izbor boja, a seksepil se postiže siluetom. Pletene haljine imaju prirodan elektricitet zbog čega se čak i ako nisu skroz uske, pripijaju uz tijelo kao da ga grle i tako naglašavaju obline.  

image
& Other Stories
& Other Stories

Prijedlog u kombiniranju ovog komada je da dizajnersku odluku da bude jednobojan i od najboljih materijala ne kvarite svojim dodatcima i nakitom. Radije dopustite da se haljina istakne sama, a dovoljan ukras joj je vez pletiva i eventualno neke upadljivije cipele. Za dan u uredu odaberite kožne čizme preko koljena ili za početak jeseni mokasinke, a u večernjem izlasku možete nositi i cipele na visoku petu.   

image
Bottega Veneta
Bottega Veneta

Osim Bottege Venete ili Jacquemusa čije haljine bismo rado nosili, većina se mora spustiti s oblaka na zemlju i prihvatiti high street inačice kojih je stvarno puno i zadovoljit će svačiji ukus i osobni stil.

image
Jacquemus haljina
Jacquemus
26. travanj 2024 18:03