StoryEditorOCM
Strani nogometslučaj se istražuje

Kakva prevara, potpisao za klub bivšeg trenera Hajduka, a igrao brat blizanac?!

Piše Sport SD
13. svibnja 2024. - 10:26

Je li rumunjska liga svjedočila jednoj od najvećih prevara u povijesti nogometa? Naime, kako pišu tamošnji mediji, a prenosi i španjolska Marca, Edgar Ié u veljači je potpisao za Dinamo Bukurešt, ali šuška se da je umjesto njega igrao Edelino - brat blizanac - pišu Sportske novosti.

Iako zvuči potpuno bizarno, u Rumunjskoj se istražuje ovaj slučaj kojega je otkrio novinar Daniel Sendre jer je igrač pričao samo portugalski jezik, bez znanja engleskog. Trener kluba je Željko Kopić, bivši strateg zagrebačkog Dinama i Hajduka, koji je u klub stigao dva mjeseca prije samog igrača.

Bilo je to posebno sumnjivo s obzirom na to da je Edgar Ié igrao i u Španjolskoj, Francuskoj, Nizozemskoj i Turskoj, odnosno u drugim momčadima Barcelone i Villarreala, u Lilleu, Nantesu, Trabzonsporu, Feyenoordu... Nogometaš je rođen u Gvineji Bisau, ali ima i portugalsko državljanstvo.

- Činilo se nadrealno. Počeo sam telefonirati, razgovarati s prijateljima i vijest je istinita, ne mogu vjerovati. Nitko to nije demantirao. Saznao sam da ima brata blizanca koji također igra nogomet - izjavio je Florin Prunea, bivši igrač i bivši predsjednik Dinama.

image

Željko Kopić

Paun Paunović/Cropix

Novinar Emanuel Rosu, pak, objavio je na društvenim mrežama kako je pitao igrača da mu pokaže vozačku dozvolu, što je on odbio. Edelino je karijeru gradio u portugalskoj ligi, igravši za znatno slabije klubove od brata.

Ako ova bizarna optužba bude i službeno optužena, Dinamo bi mogao izgubiti osam bodova, s obzirom na to da su takav učinak ostvarili u pet utakmica koliko ih je odigrao jedan od blizanaca, a zadnji dvoboj odigrao je 1. travnja, skupivši ukupno 240 minuta u dresu rumunjskog kluba. S obzirom na to da su trenutačno na osmom mjestu ljestvice, od deset klubova, kazna bi mogla gurnuti klub prema drugom rangu, a sve zbog bizarne, nevjerojatne situacije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 03:23