StoryEditorOCM
ŽupanijaU ABC CENTRU

Župan Jelić i dožupanica Ukić Kotarac održali sjednicu Otočnog partnerstva Šibensko - kninske županije

Piše šibenski.hr
13. ožujka 2024. - 18:08

U srijedu je u prostorijama ABC Centra održana 5. sjednica Otočnog partnerstva Šibensko-kninske županije koju je vodio predsjednik Otočnog partnerstva, šibensko-kninski župan dr. sc. Marko Jelić, a kojoj je prisustvovala i zamjenica župana Iris Ukić Kotarac, izvjestili su iz Županije Šibensko – kninske.

Sjednici je nazočio 21 član, odnosno predstavnik otočnih zajednica koje izravno sudjeluju u odabiru ulaganja i kreiranja smjerova razvoja za svoje otoke.

Nakon usvajanja Teritorijalne strategije za razvoj otoka Šibensko-kninske županije za razdoblje 2021. – 2027. godine i usuglašavanja stavova oko podjele alokacije od 15,9 milijuna eura, članovi Otočnog partnerstva su na prethodnim sjednicama glasali za projekte koji će se prijaviti na pred-poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Nakon objave pred-poziva, izvršeno je bodovanje projektnih prijedloga te se na današnjoj, 5. sjednici Otočnog partnerstva glasalo za projektne prijedloge i za iste davala suglasnost.

Predstavljeni su projekti, popis mogućih prijavitelja i projektnih prijedloga za prioritetno financiranje u okviru Integriranog teritorijalnog programa (ITP). Otočno partnerstvo je informirano o načinu bodovanja i broju bodova ostvarenom po svakom projektu te je nakon toga uslijedilo glasanje te jednoglasno usvajanje prijedloga za praćenje Teritorijalne strategije.

Financirat će se projekti iz 4 glavna područja ulaganja koja uključuju: unaprjeđenje poslovne i javne infrastrukture na otocima; održivo upravljanje, očuvanje i korištenje otočnog prostora; valorizacija kulturne baštine i razvoj kulturnih usluga na otocima te poticanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energija na otocima.

Podsjećamo, Otočno partnerstvo daje suglasnost za svaki projekt koji se planira financirati iz ITP-a na otocima u sastavu Šibensko-kninske županije.

27. travanj 2024 16:05