StoryEditorOCM
ŽupanijaSavjesni građanin

Policiji anonimno predao pet ručnih bombi i 350 komada streljiva: ‘Hvala svima koji sudjeluju u akciji za sigurniji dom i život‘

Piše Šibenski hr.
12. svibnja 2021. - 09:43

Proteklog dana na području Policijske uprave šibensko-kninske, od značajnijih sigurnosnih događaja, izdvajamo prijavljenu krađu. U razdoblju od 1. studenog 2020. do 11. svibnja u Tisnom, nepoznati počinitelj je na štetu 50-godišnjeg austrijskog državljanina otuđio dijelove s plovila vrijednosti nekoliko tisuća kuna, priopćava PU Šibensko-kninska u redovitom izvješću. 

Protiv nepoznatog počinitelja bit će podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide radi njegovog otkrivanja i pronalaska predmeta.

Izdvajamo i kako su u sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ 7. i 11. svibnja dva građanina dragovoljno predala oružje koje su posjedovali. Riječ je o pet ručnih bombi i 350 komada streljiva, što je pohranjeno u skladište Policijske uprave šibensko-kninske.

Zahvaljujemo savjesnom građaninu, navodi se u priopćenju, također  i drugima koji odluče dragovoljno predati oružje i uključiti  se u tu akciju, svoj dom učiniti sigurnijim, a potencijalnu opasnost svesti na najmanju moguću mjeru. Stoga i ovom prilikom pozivamo građane da anonimno i bez ikakvih sankcija i dalje vraćaju oružje koje pronađu ili posjeduju, poručuju u policiji.

26. travanj 2024 19:18