StoryEditorOCM
Županijaupao na debatu

Incident u Kninu: ravnatelj muzeja napao HDZ-ovce i zaradio prekršajnu prijavu! Blažević: Unosio se u lice, bio je pijan i nasilan; Ćaćić: Riječ je o osobnom sukobu

Piše Leo Kovačić
28. svibnja 2021. - 10:05

Ravnatelj Kninskog muzeja Ante Šimić, kako doznajemo iz policije, sinoć je priveden zbog narušavanja javnog reda i mira te je protiv njega podnesena prekršajna prijava.

Naime, Šimić je, prema izjavama svjedoka, nepozvan upao u prostor Galerije muzeja gdje se odvijala debata između Nikole Blaževića i Marija Ćaćića, kandidata za kninskog gradonačelnika, te verbalno, a potom i fizički nasrnuo na članove HDZ-a.

- Na samom kraju debate, Šimić je upao u prostor gdje se odvijalo sučeljavanje te se počeo prvo unositi u lice ženama u našem timu.Vikao je i prijetio da će nam "j...t mater", a potom je narsnuo i na jednog momka iz pratnje - ispričao nam je Nikola Blažević, kandidat HDZ-a za prvog čovjeka Knina.

Prema njegovim riječima, Šimića su potom izveli vani, no on ih je sačekao ispred Tvrđave te nastavio prijetiti.

- Opet je pokušao nasrnuti na nas, no nazvali smo policiju koja ga je odvela u stanicu. Koliko čujem izmjerena mu je veća količina alkohola u krvi. Krivo mi je što je moj protukandiat kojeg Šimić podržava napustio mjesto incidenta prije dolaska policije, kao da se ništa nije dogodilo - kazao je Blažević.

S druge strane Marijo Ćaćić, nezavisni kandidat za gradonačelnika Knina i dojučerašnji zamjenik Marku Jeliću na čelu grada, tvrdi kako je čitava stvar preuveličana.

- Riječ je osobnom konfliktu. Koliko znam, ljudi iz Blaževićevog tima su prijetili Šimiću da će ga kada dođu na vlast izbaciti na ulicu. Ja i moja zamjenica smo, nakon debate, izlazeći iz prostora Tvrđave čuli nekakvu galama i odmah pohitali vidjeti što se događa te smirili situaciju. Nije bilo nikakvog fizičkog kontakta ni sukoba kako u HDZ-u sada to žele prikazati - tvrdi Čačić, poručivši pritom suparnicima na izborima da se ne trebaju bojati.

- Neće njih nitko tući, toga se ne trebaju bojati. Ante Šimić je moj prijatelj, znam ga cijeli život, no nije na nikakvoj listi i nije u timu Marka Jelića i naše Nezavisne liste - ustvrdio je na kraju Ćaćić.

Pokušali smo doći i do komenatara Ante Šimića, no nije odgovarao na naše pozive. Pokušali smo ga dobiti i na radnom mjestu u Kninskom muzeju, no i to je bilo bezuspješno.

29. travanj 2024 11:29