StoryEditorOCM
ŠibenikPrijave još do 10. siječnja

Traži se četvrta Šibenska grandeca

Piše šibenski.hr
1. siječnja 2020. - 10:04

Udruga “Volim Šibenik” organizira izbor četvrte Šibenske grandece, žene koja svojim nesebičnim radom u različitim djelatnostima pridonosi podizanju kvalitete života, bilo lokalne zajednice u cjelini ili nekih skupina kojima je potrebna pomoć ili potpora.

Jedan od uvjeta da bi se ženu kandidiralo za ovu prestižnu titulu je da živi na šibenskom području ili je rođena Šibenčanka.
Cilj ovog projekta koji je istaknuti žene koje svojim predanim, najčešće samozatajnim radom, “pomiču granice” u funkcioniranju lokalne zajednice te nesebično i volonterski pokreću akcije i rade za dobrobit cijele lokalne zajednice, a u javnosti nisu dovoljno prepoznate, kažu u Udruzi “Volim Šibenika” koja je 2016. godine pokrenula ovu akciju.

Titulu Šibenske grandece do sada su ponijele dr. med. Danči Mihovilčević, predsjednica Lige protiv raka Šibensko-kninske županije, anesteziologinja u Općoj bolnici Šibenik, druge godine njome se okitila pedijatrica, docentica i doktorica znanosti Irena Bralić, Šibenčanka sa zagrebačkom adresom, dok je lani “Šibenskom grandecom” proglašena medicinska sestra u mirovini Ana Paić.

Prijave za četvrtu “Šibensku grandecu” primaju se do 10. siječnja 2020. godine na broj mobitela 099 7333629 ili na e-mail adresu volimsibenik1066@gmail.com.

Nakon što stignu prijave, povjerenstvo u sastavu Danijel Mileta, Dinko Škevin, Željko Krnčević, Živana Podrug, Valerio Baranović, Katarina Rudan i Diana Ferić izabrat će najviše osam kandidatkinja koje ulaze u uži izbor te nakon toga četvrtu Šibensku grandecu koja će biti proglašena u petak, 6. ožujka 2020., na prigodnoj svečanosti.
Medijski pokrovitelji projekta i ove godine su Slobodna Dalmacija, Šibenski.hr, ŠibenikIN, Županijski radio Šibenik i Šibenik News.
 

01. svibanj 2024 10:40