StoryEditorOCM
ŠibenikMINISTARSTVO KULTURE OTVORILO NOVČANIK

Preko milijun kuna za adaptacije ‘Odeona’

12. siječnja 2020. - 10:25

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, u skladu s raspisanim pozivom za predlaganje javnih potreba u kulturi u dijelu investicijske potpore za 2020. godinu, dodijelilo je Javnoj ustanovi u kulturi Tvrđava kulture Šibenik milijun i 168 tisuća kuna za dovršetak projekta adaptacije multimedijske dvorane bivšeg kina “Odeon”.

Posljednja faza adaptacije uključuje uređenje i opremanje interijera prema visokim produkcijskim standardima.
Stoga će po završetku projekta bivše Kino Odeon postati mixed-art venue, polivalentna dvorana namijenjena održavanju kino i kazališnih predstava, glazbenih događanja, scenskih izvedbi te konferencija i manjih kongresa.
- Programske smjernice ovog novog kulturnog gradskog prostora bit će usmjerene prvenstveno na suvremene kulturne i umjetničke prakse te povezivanje kulturne scene i lokalne sredine.
Cilj je da kino “Odeon” s vremenom postane lokalni i regionalni hub koji raznovrsnim i kvalitetnim programima odgaja novu, mladu publiku i tako obogaćuje kulturni život zajednice.
Podsjetimo, Grad Šibenik projekt rekonstrukcije bivšeg Kina Odeon provodi u fazama od 2013. godine.
Do sada je uloženo više od 9 milijuna kuna, od čega je oko 40 posto došlo iz bespovratnih sredstava Ministarstva kulture - ističu u Javnoj ustanovi Tvrđava kulture Šibenik koja je od prošle godine uključena je u dovršetak projekta adaptacije zajedno s gradom Šibenikom, dok je Ustanovi povjereno i buduće upravljanje obnovljenom dvoranom. •

02. svibanj 2024 05:48