StoryEditorOCM
Šibenikkod robne kuće

Počinje uređenje platoa na Vidicima. Doznajemo kada će parkiralište biti u funkciji i kolika će biti cijena

Piše K. G.
22. travnja 2024. - 12:55

U srijedu, 24. travnja šibensko komunalno poduzeće Gradski parking d.o.o. će započeti s uređenjem parkirališta na platou iznad i ispred Robne kuće Vidici.

Radovi na uređenju obuhvaćaju pripremne i zemljane radove, kolničku konstrukciju i novu prometnu opremu, kao i uređenje oborinske odvodnje.

Osim uređenja kolnika i parkirališta posadit će se 24 stabla duda, kao i 10 grmova oleandra.

Radovi će trajati oko 30 dana od uvođenja u posao, a izvodit će se u fazama, kako bi osigurali normalno funkcioniranje.

Iz Gradskog parkinga mole građane da od utorka, 23. travnja više ne parkiraju svoje automobile na prostora iza i iznad robne kuće Tommy.

image

ilustracija

Niksa Stipanicev/Cropix

-Ukupna vrijednost radova je 54.982,57 eura (68.728,24 eura s PDV-om), a izvodi ih tvrtka ČIGRA d.o.o. koja je na natječaju ponudila najnižu cijenu i potom je izabrana za ovaj posao.

Parkiralište Vidici će imati ukupno 132 mjesta od kojih su pet mjesta rezervirana za osobe sa invaliditetom i 10 parkirnih mjesta za motocikle- kazali su iz šibenskog Gradskog parkinga

Iz tvrtke podsjećaju kako sukladno Odluci o korištenju gradskih parkirališta Gradskog vijeća Grada Šibenika iz 2001. godine, parkiralište u Ulici Stjepana Radića (oko Robne kuće Vidici) razvrstano je kao javno parkiralište u drugoj zoni kojim je određeno da upravlja Gradski parking d.o.o.

Cijena parkiranja na spomenutom parkiralištu iznosit će 40 centi za sat, a cijena dnevne parkirne karte iznosit će 5,60 eura u periodu od 1. listopada do 31. svibnja., odnosno 6,40 eura u periodu od 1. lipnja do 30. rujna.

01. svibanj 2024 11:25