StoryEditorOCM
ŠibenikTrgovačka koalicija?

Konstituirano šibensko Gradsko vijeće: Zekanovićevi Suverenisti podržali Burićev HDZ!

Piše šibenski.hr, D.B.
16. lipnja 2021. - 09:50

Šibensko Gradsko vijeće ipak je konstituirano! Iako je HDZ-u falila jedna ruka za većinu, našli su je među Zekanovićevim Suverenistima. Da budemo precizni, našli su ih čak dvije.

Ili, Hrvoje Zekonović i Nenad Renje, šibenski gradski vijećnici iz redova Suverenista podržali su HDZ-ov prijedlog da na čelu Gradskog vijeća i u ovom mandatu bude Dragan Zlatović (HDZ).

Sudeći po konstituirajućoj sjednici čini se kako bi ipak Suverenisti mogli biti koalicijski partner HDZ-u u iduće četiri godine. Također, sada na vjerodostojnosti dobijaju tvrdnje kako je HDZ Suverenstima obećao direktorska mjesta u komunalnim tvrtkama Vodovod i odvodnja te Batižele za podršku u Gradskom vijeću.

Zanimljivo, takvu mogućnost gradonačelnik Burić je odbacio u razgovoru sa Slobodnu Dalmaciju izrijekom kazavši kako nikakve trgovačke koalicije ne dolaze u obzir. Međutim, čini se kako ga je već konstiutirajuća sjednica Gradskog vijeća demantirala.

Inače, Zlatović je za predsjednika Gradskog vijeća izabran s 10 HDZ-ovih glasova i dva Suverenista. Izabranje i prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Dario Kulušić za kojeg je glasalo 16 vijećnika. Za drugog potpredsjednika jednoglasno je izabran Tonči Restović (SDP).

Prisegu su na prvoj sjednici Vijeća potom položili vijećnici Branka Badžim, Toni Ban, Gordana Cvjetković, Mirko Čeko, Hrvoje Dunkić, Mario Kovač, Branko Kronja, Dario Kulušić, Rikard Marenzi, Ljiljana Njanjara,  Dino Papak, Marko Petković, Stipica Protega, Ivan Rajić, Nenad Renje, Tonči Restović, Ivan Slavica, Tomislav Travčić, Ivana Vudrag, Dragan Zlatović i Hrvoje Zekanović, kao i gradonačelnik Željko Burić te njegov zamjenik Danijel Mileta.

26. travanj 2024 16:53