StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetnašli su ruksak

Srbija na nogama: 300 policajaca traga za serijskim silovateljem koji je oteo djevojčicu; Zloglasni 'Malčanski brijač' prije nekoliko mjeseci pušten je iz zatvora, ali nije dugo mirovao

Piše JL
26. prosinca 2019. - 14:15
Nestala Monika Karimanović

Više od 300 policajaca u Srbiji traga za Ninoslavom Jovanovićem, serijskim silovateljem poznatijim po nadimku Malčanski berberin (Malčanski brijač), povezanim s nestankom dvanaestogodišnje Monike Karimanović koja je nestala 20. prosinca ujutro, na putu do škole, prenosi Jutarnji list.

Potraga koja traje već šest dana, u srijedu je promijenila tijek nakon što je policija dobila čvrsta saznanja kojima je povezala Jovanovića s nestankom djevojčice iz okolice Niša. Radi se o zloglasnom višestrukom silovatelju iz Malče koji je u ožujku ove godine ponovno pušten iz zatvora. 

Za njim tragaju specijalne jedinice MUP-a, više od 300 policajaca, psi tragači, a teren nadlijeću i helikopteri jer su dijelovi vrlo nepristupačni, šumoviti i brdoviti, piše Blic koji od jutros događaje prati uživo. Policija ulazi u sve kuće, dvorišta, šupe i štale.

Policija je zamolila građane da javljaju svaku informaciju koja bi im mogla pomoći, a jedna od dojava otkrila je da je Malčanski brijač viđen kako s djevojčicom ide duž pruge od Malče ka Knjaževcu. 

Ranije, četvrtog dana potrage u gustom grmlju kod obližnjeg sela Malča pronađen je njezin ruksak. Pronašli su ga u dobro napravljenom skrovištu u kojem je bio šator i vreća za spavanje. 

Monika Karimanović nestala je 20. prosinca u 7 i 28 ujutro na putu do škole u mjestu Brzi Brod.

Majka nestale Monike, Aleksandra Karimanović, u četvrtak se u programu uživo obratila Ninoslavu Jovanoviću, prenosi Blic.

- Ako taj čovjek ima dušu, neka kaže dosta sam je mučio, dosta sam te maltretirao... Želim da shvati da je dijete nemoćno, neka on bježi, nek radi što hoće... - rekla je uplakana žena.

Prema podacima objavljenim na stranici Nestali Srbija, Monika je u trenutku nestanka na sebi imala crnu jaknu, crne hlače, roza ruksak i roza tenisice.

26. travanj 2024 07:59