StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVremenska prognoza

Nedjelja oblačna i vjetrovita: ako idete vani na kavu ili u đir po gradu, ne izlazite bez toplije jakne

Piše M. L.
21. travnja 2024. - 08:19

Nedjeljno jutro u Šibeniku i županiji osvanulo je pretežno oblačno i vjetrovito. Nakon onih gotovo pa ljetnih temperatura, vrijeme je sada kao da je početak proljeća. U Šibeniku je u 7 sati izmjereno 10 stupnjeva Celzijevih, a u Kninu 8., no prema osjetu hladoće temperatura kao da je niža barem za dva-tri stupnja zbog sjevernog vjetra koji je jači u Šibeniku negoli, primjerice u Kninu.

Državni hidrometeorološki zavod za danas najavljuje djelomice sunčano vrijeme s više oblaka na istoku, prijepodne i jugu Hrvatske. Mjestimice kiša ili pljusak, u gorju i malo snijega, u središnjim predjelima uglavnom suho. Vjetar većinom umjeren sjeverni, sjeveroistočni i sjeverozapadni, duž obale i jaka bura, pod Velebitom prijepodne na udare olujna. Najviša temperatura između 9 i 13, duž obale i na otocima od 14 do 17  stupnjeva Celzijevih.

Sutra slično vrijeme, ali bi i na šibenskom području moglo biti kiše.

-Promjenjivo i pretežno oblačno, poslijepodne povremena kiša na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, u višem gorju i malo snijega, na sjevernom Jadranu i izraženiji pljuskovi. Krajem dana i na sjeverozapadu raste vjerojatnost za kišu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na istoku i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita prijepodne na udare i olujna, u drugom dijelu dana u Dalmaciji jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka između -2 i 3, na Jadranu od 6 do 11 stupnjeva Celzijevih. Najviša dnevna između 9 i 14, na moru od 14 do 18 stupnjeva.

03. svibanj 2024 17:04